16.4 C
София
вторник, 27 февруари 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Анимация с вълна събира над 4,5 млн последователи

Андреа Лав е независим стоп-моушън аниматор, режисьор и художник, създаващ стоп-движения с вълна. С аудитория от над 4,5 милиона в Instagram и TikTok, тя използва платформата си, за да разпространява радост и да оживява кадрите с иновативни идеи.

Андреа е от Порт Таунсенд, Вашингтон и много обича филми от дете. В гимназията работи като продавач във видео магазин, където открива сюрреалистичен стоп кадър на Ян Шванкмайер. „Сигурна съм, че филмите му са вдъхновили много хора да опитат. Занимавах се с анимация през колежа, правех независими проекти в стаята си в общежитието, но не възнамерявах да го преследвам като кариера. Бавно започнах да работя на свободна практика и в крайна сметка анимацията превзе живота ми“, споделя Андреа.
Андреа в ателието си
Stop motion- буквално преведено, означава спрете движението. Стоп моушън анимацията се прави от серия изображения, в които обектът се придвижва на малки стъпки, всяка от които е индивидуално заснета и съхранена като изображение. След това изображенията се подреждат в последователност и се записват във видео формат. Така се създава илюзията за движение.
Андреа споделя, че е изпитвала голяма тревожност в университета (Hampshire College), защото е усещала противоречие между нейните визуални представи и това, което се преподава.  „Борих се в колежа, напуснах за една година. Това доведе до високи нива на тревожност, депресия и голям удар върху самочувствието ми. Тъкмо бях започнала да се занимавам с анимация, когато завърших училище, но не можех да се насиля да продължа образованието си. Така че се преместих на северозапад и започнах работа във ферма. Беше чудесен начин да започна отначало и да се свържа отново със себе си“, казва тя.

 

Последни новини

- Реклама -