12.9 C
София
сряда, 29 май 2024 г.

Антъни Хопкинс ще изиграе композитора Георг Фридрих Хендел

Актьорът Антъни Хопкинс, който е двукратен носител на награда „Оскар“, ще се превъплъти в образа на бароковия композитор Георг Фридрих Хендел в нов филм.

Продукцията е със заглавие „Кралят на Ковънт гардън“. Филмът е представен от създателите си като „величествено тържество на гения, който нарушава всички правила, за да създаде химн, вдъхновяващ въображението на световната публика“. Той ще излезе на екран в края на есента на 2025 г. Режисьор е Андрю Левитас, а сценарият е на Тим Слоувър. За снимките на филма Антъни Хопкинс отново работи с Embankment Films.

„Историята е за една необичайна двойка, срещнала се в най-тежък житейски момент и заедно създават великолепен, нечуван досега „звук за хората“: новаторският шедьовър „Месия“, разказва режисьорът Андрю Левитас.

Хорът „Алилуя“ от ораторията „Месия“ на Хендел е „най-изпълняваният в световен мащаб“, допълва той. Според него творбата присъства в множество емблематични забавления – от „Спасители на плажа“ до „Семейство Симпсън“, от „Булката беглец“ до „Скъперникът“.

„Над 5 милиона души са гледали изпълнението на „Месия“ само в „Роял Албърт Хол“. В САЩ има над 800 представления годишно. Музиката на Хендел е изпълнявана на всяка коронация на британски монарх от крал Джордж Втори насам“, допълва Хаслам.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img