9.9 C
София
сряда, 28 февруари 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Антон Хекимян: ПП-ДБ-СС като сърдити деца тропат с краче


Нещо, което видяхме през последните три месеца, е провалът на ПП-ДБ и „Спаси София“ да сформират работещо мнозинство. Защото те имат най-голямата група в Общинския съвет, имат и кмет, и те носят отговорността за мнозинството. Но те не могат да вземат мъдри управленски решения – това заяви в студиото на „Денят започва с Георги Любенов“ общинският съветник от ГЕРБ-СДС Антон Хекимян.

„Въпреки широката подкрепа, която получиха за техен председател, те не можаха да намерят сили в себе си да отстоят баланса в Общинския съвет и като сърдити деца започнаха да тропат с краче и да искат всички комисии да са техни. Те не могат да разберат, че някой е направил компромис и трябва да има баланс и той може да се осъществи през комисиите“, каза Хекимян.

По думите му, трябва да е ясна формулировката кой управлява София, защото ПП-ДБ имат кмет, председател на Общинския съвет, имат най-много хора във всяка една комисия и тяхното оправдание за това, че не се справят с управлението на града, е че някой им пречи и че някой друг има контрол в Общинския съвет. А това, че нямат председатели на комисии е тяхна машинация, добави Хекимян:

„Това беше абсолютно целенасочен план от тяхна страна за пореден път да абдикират от отговорността си. Столичният общински съвет е докаран до пародия заради това, че не е станало тяхното, че това, което е искал Борис Бонев не се е случило. Борис Бонев успя да настрои абсолютно всички срещу себе си като отблъсна подадената ръка.“

Тези хора доказаха, че трябва да бъдат контролирани, защото единственото, от което се вълнуват са постовете и парите, беше категоричен общинският съветник и допълни, че за да могат да бъдат контролирани, трябва поне председателите на комисии трябва да бъдат от други партии.

Антон Хекимян каза още, че през последните три месеца не се знае какво се случва в общината, защото кметът работи безконтролно, приемат си и се предлагат проекти в бюджета, които не са обсъдени, обещават се заплати на работещите в столичния градски транспорт.

Последни новини

- Реклама -