- Реклама -

- Реклама -

-0.5 C
София
понеделник, 4 декември 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Антон Хекимян: Районът на Кремиковци е истинско бижу за София

„Районът на Кремиковци е истинско бижу не само за София, а и за всяка една европейска столица. Северните части са изключително важни за развитието на града и добрата инфраструктура.“ Това каза кандидатът за кмет на София Антон Хекимян.

„София може да се превърне в лидер на развойната дейност в областта на високите технологии и екологичните производства. Столицата ни може да бъде център на образователната и на научната инфраструктура, а това да ни изведе в бъдещето“. С тези думи Хекимян се обърна към представителите на най-голямата работодателска организация в страната – КРИБ и подчерта, че Общинският съвет и целият екип на столична община ще продължи конструктивното и успешно сътрудничеството с бизнес съвета като го направи още по-активно и с тясно взаимодействие.

Според управленския план на Хекимян и екипа му, приоритет на бъдещия заместник-кмет по финансовата част ще бъде привличането на инвестициите и още по-тясното сътрудничество с бизнеса. Друга основна идея в програмата за решаване на проблемите на София е ограничаване на застрояването, особено за отстоянията между съществуващите сгради и новостроящите се.

По отношение на чистотата на въздуха, Антон Хекимян заяви пред КРИБ, че София е обградена от планини и географски е предразположена въздухът да е замърсен, но по този наболял проблем продължава да се работи: „Има програма, която е действаща за това 13 000 домакинства вече да имат отоплителни уреди, които не са на твърдо гориво. Още около 30 000 ще се добавят в тези програми. А проблемът с автомобилите следва да бъде решен на национално ниво. Ограничение за автомобили, които замърсяват, ще влезе в сила още от декември 2023 година.“, каза още кандидатът за кмет от ГЕРБ. Той добави също, че предстои „да увеличим наземния градски транспорт и да го направим още по-привлекателен, за да може хората да искат да се качат на него и да знаят, че по-бързо ще стигнат така, отколкото с кола.“

Сред идеите, които Хекимян иска да развие в следващия управленски мандат, е благоустрояването на междублоковите пространства. „Трябва да си дадем сметка, че много голяма част от междублоковите пространства са се превърнали в т.нар. „кални площи“. В следващата програма сме заложили 100 кални площи да бъдат премахнати и благоустроени. Така, че да може да се паркира на чисто, а не калта полепнала по гумите да се превръща в прах“.

- Реклама -

Последни новини

- Реклама -