- Реклама -

- Реклама -

-0.5 C
София
понеделник, 4 декември 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Антон Хекимян: Ще създадем Борд по туризъм към Столична община

Кандидатът за кмет на София Антон Хекимян се срещна с  представители на туристическия и ресторантьорския сектор. На нея присъстваха и кандидатите за общински съветници от ГЕРБ-СДС Георги Георгиев, Любомир Минчев, Драгомир Младенов, Димитър Вучев, Йордан Тодоров и Стефан Марков.

„За мен тази среща е изключително важна, защото сектор „Туризъм“ носи едни от най-високите приходи за София. Ресторантьорите и хотелиерите показаха, че могат да донесат много приходи на столицата. 2 милиона туристи са посетили София през 2019 г. Поемам отговорност до 3-4 години те да бъдат 4 милиона на година“, каза Хекимян.

Той разкри и намеренията на ГЕРБ-СДС да бъде създаден Борд по туризма към Столична община, в който ще бъдат включени най-добрите експерти по приоритетите на града. Планира се и създаването на бранд „Идентичност“, тъй като София трябва да има свой символ.

Според Антон Хекимян, в София трябва да бъде развиван конгресен, фестивален, културно-исторически, кулинарен и религиозен туризъм. Целта е в столицата да не идват туристи само за нощувка-две, а посетителите да остават по-дълго, защото има какво да разгледат.

„Спортът също е много важна тема за града ни. Той ще привлича туристи за големи шампионати и събития. София ще е с различно лице – не град на малките проекти, а такъв, който да се конкурира с големите столици“, каза Антон Хекимян.

Сред другите интересни идеи е София да има свое приложение. Туристът слиза от самолета и си купува карта, която ще е в мобилния му телефон. На нея ще има всички културно-исторически забележителности, хотели и заведения. „Трябва да има цялостна маркетингова кампания за града ни – място за туризъм, забавления и сигурност. Туристите трябва да знаят, че всяко място в столицата ни ще носи положителна емоция“, разкри част от плановете си Хекимян.

Досегашният кмет на Столичния общински съвет Георги Георгиев пък заяви: „7 млн. лева сме спестили на секторите с мерките за малкия и средния бизнес. Ковид, хиперинфлация и чегъртане – основните ни опити последните 2 години бяха да запазим София. Сега предстои да работим и за доразвиването на туризма.“

- Реклама -

Последни новини

- Реклама -