- Реклама -

[the_ad_group id="8212"]

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
17.7 C
София
понеделник, 25 септември 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Арестуваха 25-годишния пастир, подал фалшив сигнал за бедстващи

25-годишният пастир, който ангажира 5 екипа спасители с фалшив сигнал за бедстващи мъж и жена в района на връх Ботев, е бил арестуван за срок до 24 часа.

В момента наблюдаващият прокурор решава дали да удължи задържането му за 3 денонощия, съобщиха за „24 часа“ от държавното обвинение.

Припомняме, че в неделя 30 спасители от Карлово, Сопот, Пловдив, Калофер и Троян започнаха издирване по сигнал за двама съпрузи, загубили се в Балкана по път за връх Ботев. Вчера началникът на Планинската спасителна служба в Града под тепетата обясни, че петте отряда са търсили в много тежки метеорологични условия – валял силен дъжд, духало вятър и видимостта била ограничена.

След като проверили целия район било ясно, че става въпрос за фалшив сигнал. Междувременно полицията проверила самоличността на хората, за които се твърдяло, че са изчезнали. Оказало се, че 45-годишна жена с име, отговарящо на посоченото, живее в Ямбол. Тя обяснила, че си е вкъщи и не е загубена.

Справка с мобилните оператори показала, че сим картата, от която е подаден фалшивият сигнал, се ползва от пастира от Карлово. След обаждането телефонът му бил изключен и полицията го издирваше, за да го привлече към наказателна отговорност.

За подобни престъпления законът предвижда 2 години затвор.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини