5.6 C
София
понеделник, 22 април 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Асен Василев: Премиерът не е информиран за акцията в „Митници“


Не бяхме информирани за акцията в Агенция „Митници“, заяви министърът на финансите в оставка Асен Василев пред журналисти в отговор на въпрос дали той и премиерът в оставка са били уведомени.

„Силно се надявам, че тази акция не е насочена срещу ефективната работа на г-жа Банкова. Откакто тя стана шеф на Агенция „Митници“ имаме рекордно заловени количества наркотици, в това число 170 кг хероин на пристанището. По сигнал от австрийското правителство и от други служби бяха уволнени над 20 митничари в това число бяха сменени шефовете на гранични пунктове и шефовете на смени, където върви контрабанда. Другото, което г-жа Банкова успя да направи, е имаме вече митничари от САЩ на „Капитан Андреево“ и в Бургас. Очакваме митничари от Англия на „Капитан Андреево“, до колкото разбирам днес акцията се е случила преди срещата й с посланичката на Австрия, за да дойдат и австрийски митничари. Трябва да изчакаме да видим какви доказателства ДАНС и КПКОНПИ ще извадят. Ако има проблем с корупция или нещо такова, ще вземем съответните мерки“, каза Василев.

Той  подчерта, че до момента работата на шефката на Агенция „Митници“ е много ефективна.

„Това, което аз съм видял до момента, е изключително ефективна работа на г-жа Банкова по пресичане на каналите. Това, което излезе като информация неофициално е, че когато са влезли са иззели от нейното бюро разработки за пресичане на допълнителни канали на контрабанда, подчерта Василев и отрече да е познавал лично сочения за контрабандист Николай Николов – Паскал:

„Нито съм се занимавал някога, нито познавам тези хора. Кой има интерес от случващото се ли? Този, който покровителства каналите.“

Последни новини

- Реклама -