30.8 C
София
вторник, 18 юни 2024 г.

Асен Василев загуби делото срещу Делян Добрев


Бившият финансов министър Асен Василев водеше дело срещу депутата от ГЕРБ и председател на Комисията по енергетика Делян Добрев. Василев е загубил делото за 250 000 лева, пише агенция Фокус.

В мотивите си Василев беше посочил няколко причини – основно телевизионни участия на Добрев, в които той споменава бившия финансов министър и коментира теми и действия, които го засягат пряко. Други примери, посочени в документа, са публикации в личния профил на Делян Добрев и изказвания от парламентарната трибуна.

Делян Добрев: Петков и Василев трябва да се притесняват само от затвора

Темите, които са засегнати, са свързани с „Лукойл“, „Джемкорп“, изтеглени дългове в полза на държавата, „левчето за литър гориво“, дерогацията, „Литаско“ и др.

Съдът обаче е отхвърлил предявения иск на Асен Василев и сега той трябва да заплати 18 000 лв. на Добрев за съдебни разноски пред настоящата инстанция.

Делян Добрев с шокиращи разкрития за схеми на кабинета за милиарди

Решението подлежи на обжалване пред САС в двуседмичен срок.

„Асен Василев ме съди, затова, че се е почувствал обиден… И знаете ли какво пише в жалбите – напълнял! Напълнял от това, че аз го критикувам. И защото е напълнял, иска 250 хиляди лева обезщетение. Само че аз като гледам в парламента не виждам един, който да не е напълнял. Не мисля, че напълняването му се дължи на моите политически атаки към него“, коментира преди време Добрев желанията на Асен Василев да го осъди.

 

 

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини