21.1 C
София
понеделник, 20 май 2024 г.

Атанас Атанасов брани Живко Коцев, той го е препоръчал

Съпредседателят на коалицията „Демократична България“ Атанас Атанасов се хвърли в яростна защита на главния секретар на МВР Живко Коцев. Генералът посочи забъркания в схеми за контрабанда висш полицай като единственият неудобен за ГЕРБ и ДПС. Според Атанасов целта е той да бъде отстранен, а поводът са изборите. „Главният секретар на МВР обаче трябва да остане на поста си, за да се бори с купувачите на гласове“, заяви пред bTV политическият лидер.

„Живко Коцев е закачен случайно в историята с митниците, за да бъде отстранен. Имало е бригада, която му е оказвала натиск, включително Борислав Сарафов. Разбрах го от различни канали. Там е била градската прокурорка, Антон Славчев, шеф на КПКОНПИ. Едновременно са му оказвали натиск – или подаваш оставка, или влизаш в ареста. Взели са му телефоните, изолирали са го“, обясни Атанас Атанасов.

Според него с акцията в митниците започва изключително кална кампания, в която ГЕРБ-ДПС искат да си осигурят чадър за купуването на гласове, защото имат ресурс за това. „Искат да имат мнозинство в следващия парламент. Ще се върнем в 90-те години. ГЕРБ и ДПС организираха акцията в митниците, те имат контрол върху службите. Затова отказваха да направим реформа в ДАНС. Тези служби са контролирани през зависимости. Кой направи активното мероприятие със саботажа на машинното гласуване? ДАНС с една справка“, добави Атанасов.

Съпредседателят на ДБ посочи, че той е препоръчал Живко Коцев, защото знае, че е перфектният полицай.

„Калин Стоянов е този, който познава сочените за контрабандисти от Хасково – Марин и Стефан Димитрови. И то много отдавна. Ходил е в дома им. Обръщам се към г-н Главчев – има 24 часа и може да смени вътрешния министър, защото Стоянов е пристрастен и ще осигури чадър за изборите. Сега се вадят компромати, за да извадят Живко Коцев от МВР. Познавам го най-малко от 15 г. Беше началник на 4 районно управление, където живея. Препоръчал съм го за този пост, защото го познавам“, уточни Атанас Атанасов.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img