24.8 C
София
вторник, 25 юни 2024 г.

Атанасов: Последният запис е правен в кабинета на премиера Кирил Петков

„Последният изтекъл запис в медиите, на който се чува как тогавашният премиер Кирил Петков и финансовият министър Асен Василев говорят за „кеш потоци“ и е намесено името на лидера на БСП Корнелия Нинова, е бил записан в министър-председателския кабинет.“

Това заяви съпредседателят от „Демократична България“ Атанас Атанасов на снощната предизборна среща на коалицията ПП-ДБ с избиратели във Велико Търново и сравни скандала с Уотъргейт – подслушването, заради което американският президент Ричард Никсън подава оставка през 1974 г.

В поредния изтекъл в „Афера“ запис се чува как Кирил Петков и Асен Василев отново говорят за „кеш“. Записът е с лошо качество и трудно се разбира, но се чува отчетлива реплика на Василев: „Ние знаем. Корнела просто иска кеш поток.“

На предизборното събитие във Велико Търново вчера Атанас Атанасов обяви, че „ако двамата шишковци (визира Бойко Борисов и Делян Пеевски) успеят да се докопат до властта – жална ни майка“.

„Изключително съм гневен, днес за пореден път изкараха някакви записи – записват всичко, което може да докопат. И се оказва, че този макар и толкова неразбираем запис, в който се чуват гласовете на Кирил и Асен, е от разговор, проведен в кабинета на министър-председателя на България“, обяви съпредседателят на ДБ.

Атанас Атанасов се закани, че ще се бори с всички сили и средства да стана ясно „кое е това задкулисие, което си позволява толкова години да ни трови“.

„Това е такъв шок, това е Уотъргейт. Кой е този, който в България си позволява да влезе в най-охраняваната сграда? Да запише хората, които взимат решения. Това не може да бъде безнаказано“, каза той.

По-късно на официалната Фейсбук страница на съпредседателя на ДБ бе публикуван следният пост:

„Щом могат да подслушват действащ премиер какво остава за обикновените граждани?
ППДБ ще възложи независима партньорска експертиза на контролирано пусканите записи.
Ще предложим законодателни промени, които да засилят защитата на гражданите от незаконно използване на СРС и да подобрят контрола.
Чрез механизма на парламентарния контрол ще търсим отговорност от ДАНС за допускане на незаконно използване на СРС по отношение на орган на държавна власт.“
Снимка: БГНЕС
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини