5 C
София
сряда, 21 февруари 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Атанасов знаел имената на членовете на тайния клуб на Нотариуса

Председателят на ДСБ Атанас Атанасов обяви днес пред журналисти в парламента, че има целия списък с хората, които са имали карти и са ходили в клуба на Мартин Божанов-Нотариуса.

„Призовавам Борислав Сарафов за задълбочено разследване кои са тези лица, които са били в този клуб за магистрати“, заяви Атанасов.

Според председателя на ДСБ временната комисия е нужна, за да може, освен всичко друго, след като завърши работата си, да бъде преценено дали няма нужда от законодателни промени, за да няма такива практики.

Припомняме, че след убийството на Мартин Божанов-Нотариуса стана ясно, че той имал таен частен „СС клуб“, в който подбрани съдии и прокурори са влизали със специални пропуски. Той е бил с ограничен достъп. Твърди се още, че там са раздавани подкупи и поръчки как да да се решават определени дела.

Днес говорителят на Софийската градска прокуратура Христо Кръстев посочи, че има свидетелски показания, че в частния клуб на застреляни Нотариуса са ходили съдии и прокурори, но това не означава, че са извършили престъпление или че са вземали подкупи.

Във вторник стана ясно, че Народното събрание със сигурност ще има анкетна комисия, която да провери дейността на убития приживе.

ГЕРБ-СДС ще подкрепи създаването на такава комисия, обяви зам.-шефката на парламентарната група на ГЕРБ Рая Назарян.

Създаването на комисията бе поискано от лидера на депутатите от ДПС Делян Пеевски и от ПП-ДБ. Така зад идеята застават всички парламентарни групи, които подкрепят правителството.

Последни новини

- Реклама -