23.8 C
София
петък, 12 април 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Атентат в Москва! Най-малко 40 жертви в концертна зала (Обновена)

Нападатели откриха огън в концертна зала в Москва, съобщиха руските държавни медии. Неизвестни извършители стреляли по „Крокус Сити Хол“ в Красногорск, хората се евакуират. Това съобщиха оперативните служби за ТАСС.

Най-малко петима души в камуфлажни дрехи са открили огън преди началото на концерт в залата „Крокус сити хол“ в Красногорск в Подмосковието. Веднага след изтеглянето на терористите е избухнала експлозия, вероятно причинена от тях.

40 са загинали и 100 са ранени, съобщи Федералната служба за безопасност (ФСБ).

Стрелците са нахлули малко преди да започне концерта на „Пикник“ – руска и съветска група, основана още през 1978 г. Музикантите са евакуирани невредими, предаде ТАСС. Към мястото са се насочили специализирани служби и полицията, създаден е оперативен щаб.

Започнала е евакуация на хората от залата, но около 100 души все още са блокирани в залата, а горящият й покрив започва да се руши. Около 20:50 ч се чу втора голяма експлозия в сградата.

Кадрите от стрелба в Москва са ужасяващи и тежки за гледане, заяви Белият дом.

Говорителят на Белия дом Джон Кърби заяви, че американското президентство е в мислите си със жертвите на „ужасяващата атака“. Той добави, че САЩ се опитват да получат повече информация по случая.

Последни новини

- Реклама -
Предишна статия
Следваща статия