10.7 C
София
петък, 19 април 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Австралийски милиардер строи „Титаник 2“

„Австралийският милиардер Клайв Палмър е начело на плановете за построяване на „Титаник 2“ – копие на известния кораб, потънал през 1912 г. с повече от 2 200 души на борда.

„Много по-забавно е да построя „Титаник“, отколкото да си седя вкъщи и да си броя парите“, съобщава той пред местните медии с откровената честност.

Палмър стартира плановете си за „Титаник 2“ през 2012 г. и ги възобновява през 2018-а. Шест години по-късно, той за трети път подновява проекта тази година. По думите му въпросът не е как да печели пари, а къде да ги харчи.

Когато преди повече от десетилетие Палмър за първи път споделя мечтата си да построи нова версия на „Титаник“, всеобщото мнение беше, че е достатъчно богат и ексцентричен, за да го направи. Причината за временно замръзяване на плановете била COVID пандемията, която връхлетя света.

Палмър имаше и други проблеми. През последните години той заведе множество съдебни дела срещу щатски и федерални правителства.

Австралийският милиардер има заявки и за политически постове, като основател на регистрираната през 2018 г. партия „Обединена Австралия“. Тя се прочу с това, че за рекламата ѝ бяха похарчени милиони долари, а електоралната възвръщаемост беше прекалено ниска. Партията беше дерегистрирана през 2022 г.

Сега, когато пандемията е отминала и круизните кораби отново са в морето, Палмър заяви, че моментът е подходящ да съживи мечтата си за „Титаник 2“. „С голямо удоволствие съобщаваме, че след непредвидени забавяния отново се свързахме с партньори, за да осъществим мечтата си. Нека пътуването започне“, каза милиардерът в съобщение до медиите.

Последни новини

- Реклама -