6.4 C
София
понеделник, 22 април 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Българин замесен в сексуален тормоз на 12-годишно момиче във Виена


За тежък случай на сексуално посегателство над малолетна в Австрия, в което е замесен български гражданин, съобщава „Билд“, цитиран от бТВ.

Полицията във Виена разследва системно изнасилване на 12-годишна ученичка от група момчета на възраст между 13 и 18 г. Те злоупотребявали с момичето няколко пъти седмично в продължение на няколко месеца.

По информация на германското издание българинът е 16-годишен и е смятан от органите на реда за основен извършител. Той е бил освободен от ареста и е заминал обратно за България със семейството си, пише още изданието.

Според адвоката му по време на разпита в полицията тийнейджърът е признал, че е имал сексуален контакт с момичето, но обявил, че е било по взаимно съгласие.

Сред останалите заподозрени има граждани на Сирия, Турция и Италия.

„На детето е много трудно да говори и е необходимо време, докато наистина може да разкаже всичко. Те дори са наели хотелска стая, за да я малтретират и изнасилват. Не са я пуснали да си тръгне. Не е възможно да се каже колко точно са били участниците. Варират от 13 до 17“, коментира адвокатът на жертвата Саша Флатц.

Последни новини

- Реклама -