- Реклама -

[the_ad_group id="8212"]

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
21.8 C
София
четвъртък, 21 септември 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

„Българско лято“ на протест пред съда в защита на Божков (ОБНОВЕНА)

Представители на партия „Българско лято“ протестират пред Столичната съдебна палата, където в този час започва заседанието на Софийския апелативен съд по жалба на лидера на партията Васил Божков срещу постоянното му задържане под стража. Около залата и в самата нея има поддръжници на Васил Божков с плакати. Там са и синът му Антон заедно със съпругата си Ива Софиянска, дъщеря на бившия кмет на София Стефан Софиянски.

То беше постановено от Софийския градски съд ден, след като бизнесмена се завърна от Дубай след 3 години и половина укриване от правосъдието.

Градският съд му наложи най-тежката мярка по т.нар. хазартно дело.

Според съда има достатъчно данни, че не в внесъл в бюджета такси за нас половин милиард лева. Решението на Апелативния съд ще е окончателното.

„Не се оплаквам, но на 67 години не е лесно в ареста“, каза бизнесменът Васил Божков пред Софийския апелативен съд след края на пледоариите в правото си на последна дума.

Той помоли, ако е възможно да му бъде определена мярка парична гаранция. Адвокатът му Георги Гатев настоя обаче да е с подписка или изобщо да бъде освободен без мярка.

Прокуратурата настоява да остане в ареста. Пледоариите на прокурорите и на защитата бяха основно насочени към въпроса дали Божков е екстрадиран, или се е прибрал доброволно.

Адвокат Георги Гатев каза, че прокуратурата е научила от него за прибирането на бизнесмена, а прокурор Ангел Кънев посочи, че държавното обвинение е наложило проверка на МВР да изясни защо съобщението от Абу Даби е пристигнало на 28 август.

 

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини