19.2 C
София
понеделник, 15 юли 2024 г.

Балкански скандал отне победа на Янко Янков в шоуто „Звезде Гранда“


Музикалното шоу на сръбската телевизия „Гранд“ „Звезде Гранда“ се превърна в балканска Евровизия през последните осем месеца. В него за първи път до финала достигна и български представител – младият изпълнител от Перник Янко Янков. Той вече веднъж е пробвал късмета си в музикалната надпревара в Белград, но тази година бе на крачка от победата. Кръг след кръг Янко елиминираше конкурентите си и заслужено стигна до битката за статуетката. Какво обаче се случи на финала?

От всички 20 участници единствено българинът нямаше възможност да получи подкрепа от своите сънародници. Да, от България не можеше да се гласува! Останалите претенденти за победата нямаха подобен проблем и това постави Янко Янков в изключително неравностойна позиция. Скандалният акт на продуцентите на шоуто така и не бе обяснен, но въпреки всичко българският изпълнител успя да премине първия кръг на финалното издание. Това се случи благодарение на неговите почитатели, които се наложи да пътуват до Сърбия, за да гласуват за него. Той можеше да бъде подкрепен и от сънародници, които живеят в балканските страни – Сърбия, Хърватия, Босна и Херцеговина, Черна гора и Северна Македония. Във втория кръг обаче въпреки отличното си представяне и изпълнението на хитове от репертоара на Шабан Шаулич перничанинът отпадна и не стигна до последния трети. В крайна сметка организираният вот от Северна Македония и от Босна и Херцеговина изпрати техните представители на финална битка.

Победителка стана Шейла Зонич. Тя е родена в Германия, където родителите й бягат по време на войната. След четири години обаче се връщат в Босна, а ментор на Шейла в шоуто е самата Цеца Ражнатович. Подгласници на Зонич са Мики Секуловски и Андрияна Петрушовска от Северна Македония. Класиралата се на първо място получи нова кола, продуциране на песен и осигуряване на участия.

Въпреки че не попадна в тройката, Янко стана любимец на сръбската публика. Интересът към него в момента е голям, което без съмнение ще даде силен тласък в музикалната му кариера.

„Участието ми във финала за мен е победа! – каза 27-годишният перничанин след края на шоуто. – Вече съм изпълнител на „Гранд“ и тепърва ще работим върху това да правя хубави и стойности песни. Но най-голямата победа от предаването сте вие – хората, които ме подкрепяхте през тази година. По време на финала през цялото време ми се стичаха сълзи от гордост! Благодаря! Благодаря! Благодаря! Да живее България!“

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини