- Реклама -

- Реклама -

2.4 C
София
сряда, 6 декември 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Бащата на Ангел: Синът ми е наръган от професионален убиец

„В петък синът ни беше наръган от професионален убиец. Кръвта му е изтекла на място, Ангел не е починал в линейката, знам го от шофьора“, каза пред Нова телевизия бащата на наръгания до смърт Ангел Здравков от Пазарджик.

Предполага се, че убийството вероятно е извършено от ревност. Извършителят е 18-годишен ученик.

„Синът ни се запозна с някакво момиче, ходили са само от седмица. Сдърпали са се, той го е наръгал. Казват, че последните четири дена ги е следял. Ангел си е седял, пушил си е, а онзи дошъл и го наръгал“, допълни бащата.

Майката Даниела сподели, че от сестричката на момчето е разбрала за тормоза и на други хора.

„Не знам дали баща му го е докарал. В колата си имал ножове, много народ е тормозил“, каза бащата.

Родителите настояват за справедливост и най-тежкото наказание. Те призовават хората, които са станали свидетели, да дадат показания.

„Не е имало данни да е заплашван, а само че ги следял. Той не искал да сподели на никой, защото вероятно го е било страх. Ходеха от две седмици и не смятам, че е било нещо сериозно. Това каза пред Би Ти Ви Денислава, сестрата на 21-годишния Ангел Здравков.

Момчето бе смъртоносно намушкано от 18-годишният Никола Райчев от Пазарджик.

Трагедията се разиграла малко след 18,30 ч в петък в близост до дома на 24-годишната Дарина Бързакова в квартал “Запад” в Пазарджик. Тя имала взаимоотношения преди време с 18-годишния Никола, но го напуснала.

Във фаталната вечер младата жена била пред блока си с Ангел, когато изненадващо се появил Никола и започнал да държи сметка на двамата влюбени. Между него и Ангел възникнала кавга, тъй като Никола искал бившата му приятелка да се върне при него.

След като срещнал отказ, изненадващо ученикът извадил нож и пробол съперника в коремната област. Ангел издъхнал от кръвозагуба в линейка на “Спешна помощ” на път за болницата.

Приятелите на Ангел не знаят да е бил заплашван. Те го описват като добър човек. И обясниха, че Никола тормозел и предишната си приятелка.

Единственото, което ми е казвал, е, че неговата приятелка е имала някакви проблеми. Друго не ми е казвал, казва най-добрият му приятел Георги.

 

Кадър: NOVA

- Реклама -

Последни новини

- Реклама -