20 C
София
четвъртък, 25 юли 2024 г.

Бебе пострада сериозно след заливане с гореща вода


Тежък инцидент с бебе на 9 месеца и половина е станал петък – 21 юни в Благоевград. Детето е в болница, след като по думи на родителите му, се е заляло с вряща вода.

Бебето веднага е транспортирано в Спешен център, откъдето са преценили да бъде незабавно изпратено в клиниката по изгаряния към ортопедията на „Пирогов“, заради тежките изгаряния между първа и втора степен, които са засегнали двете ръце и тялото на детето, предава БНТ.

Изгарянията са засегнали 20 % от тялото на бебето. Майката на бебето е обяснила, че докато е преобувала по-голямото братче на бебето, то само се е заляло с тенджера с вряща на котлона вода.

Според лекари няма опасност за живота на детето на този етап, но предстои дълго възстановяване При подобни случаи медиците съветват родителите веднага да свалят дрехите, които са полети със врящата вода, за да се избегнат по-сериозни изгаряния.

Противно на приетото, обхванатите участъци не бива да се мокрят със студена вода, за да не се инфектират. Веднага трябва да потърси спешна помощ.

От отдел „Закрила на детето“ в Благоевград са запознати със случая и веднага са предприели проверка в дома на бебето. Ще се проведат разговори с родители и роднини, за да се изясни имало ли е родителска небрежност, която да е довела до инцидента.

Резултатите от проверката ще бъдат готови до дни. До сега не са постъпвали никакви сигнали за насилие или безотговорно поведение за семейството.

От Държавна агенция за закрила на детето се самосезира и е уведомила всички органи за закрила. Като ще бъде преценено какви мерки трябва да бъдат взети в конкретния случай, след като станат готови резултатите от проверките.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини