- Реклама -

- Реклама -

2.8 C
София
вторник, 28 ноември 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Бедственото положение във Варна остава в сила


Поради продължаващите аварийно-възстановителни дейности, бедственото положение в община Варна остава в сила, съобщава кметът Благомир Коцев.

Учениците между 1 и 12 клас от утре вече ще учат в редовен присъствен режим. Изключение правят училищата ОУ „Васил Друмев“, Професионалната гимназия по текстил и моден дизайн, I ОУ „Свети княз Борис I“ и ОУ „Константин Арабаджиев“, където все още се извършват аварийно-ремонтни действия. Там режимът на дистанционно обучение ще продължи до сряда включително.

Разчистването на листната маса и отстраняването на опасните клони и дървета се открояват като основни предизвикателства.

Най-засегнат е район „Приморски“, където все още има затруднения в почистването и извозването на растителните отпадъци вследствие от бурята. Бюрото по труда е в готовност да предостави работна сила от 30 продължително безработни лица за участие в аварийно-възстановителните дейности. Редом с това са ангажирани доброволци от различни ведомства.

Само за 10 часа над 100 сигнала за опасни дървета и падащи предмети във Варна
Обсъждат се решения за въвличане на по-голям обем технически екипи и специализирана техника, които да ускорят процеса на възстановяване, посочи още кметът.

- Реклама -

Последни новини

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -