6.2 C
София
сряда, 28 февруари 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Белгия задържа българи за онлайн измами, завлекли 1 млн. долара

Белгийската полиция е задържала трима българи, уличени в онлайн измами за около един милион долара. След изправянето им пред съда те са били освободени с леки мерки за неотклонение.

Заподозрените са изпращали имейли, силно наподобяващи електронните адреси на утвърдени дружества. Така убедили фирма от САЩ да им преведе посочената сума срещу предоставяне на снабдителна услуга. Средствата постъпили в сметката на белгийско дружество, установено в Гент.

Разкриха мащабна схема за данъчни измами с луксозни коли

Заради този банков превод започнала проверка. Установено е, че средствата са били пренасочени след получаването им към други сметки в Белгия и България – фирмени и частни. Открити са 183 000 евро в брой и 70 фалшиви банкноти от по 100 евро.

Разбиха престъпна група в Испания от българи и румънци за измами в спортни залагания

Единият от уличените е излежавал присъда със затвор, вторият е с гривна за електронно проследяване заради разследване по друг случай. Властите в Белгия съветват гражданите да проверяват внимателно електронните съобщения, които получават и да бъдат изключително бдителни, ако им се предлага да преведат средства на фирма, която им дава банкова сметка, различна от тази, която са използвали по-рано.

Последни новини

- Реклама -