25.8 C
София
събота, 15 юни 2024 г.

Битката за София: Гласуваме за кмет на столицата и 22 районни кметове в 1 639 СИК

В столичната зала „Арена – София“ ще се приемат изборните книжа от гласуването за кмет на София, както и за 22 районни кметове и за 7 кметове на кметства.

На първия тур бяха избрани кметове на две районни администрации – на „Триадица“ и на „Средец“.

1 639 са секционните комисии в столицата. Над 4 900 са членовете на тези комисии, които ще предават изборни книжа.

В 18 от 22 района на София балотажът за кмет ще бъде между кандидатите на коалиция ГЕРБ-СДС и коалиция ПП-ДБ-СС. За кмет на града ще се състезават Ваня Григорова от местна коалиция “БСП за България” и Васил Терзиев, подкрепен от коалиция ПП-ДБ-СС. За първи път на местни избори в столицата ще се гласува и машинно, каза председателят на общинската избирателна комисия Полина Витанова.

“В крайна сметка и последните парламентарни избори се проведоха по този ред”.

Във вторник, 31 Октомври, в 04:00 сутринта е приключила работата на общинската избирателна комисия в София. Последната Секционна избирателна комисия си е тръгнала от зала арена София в понеделник, в 13:30 ч., посочва още Витанова:

“Надяваме се сега членовете на комисии да си тръгнат още по-бързо и по-рано да бъдат приети техните протоколи с резултатите, но въпреки всичко отново призовавам и моля те да не бързат, да отчитат вярно, правилно и точно в секционните избирателни протоколи, защото те са тези, които установяват изборния резултат”.

Снимка: БТА
Източник: БНР

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини