11.8 C
София
вторник, 28 май 2024 г.

Бивш вътрешен министър: Случващото се в МВР ме отвращава


„Нищо не ме изненадва. Бих казал, че този случай ме отвращава, защото е изключително грозен и начина, по който се употребява в политически план, ще направи нещата още по-грозни в близко бъдеще“, заяви в „Денят започва“ бившият министър на вътрешните работи Емануил Йорданов.

„Мисля, че главният секретар и министърът ще бъдат изтеглени на заден план, а на преден ще дойде политическото говорене и злоупотребата с факти и данни, защото аз първи път виждам, да се изнесе протокола от разпит на свидетел с неогласена самоличност. И то е изнесен в такъв вид, че предполага спокойно боравене с него. Това не е взето по случаен начин. Това не е да си минавал случайно и да снимаш телефона си. Това е изнесено целенасочено и прокуратурата би следвало да даде отговор кой и как е изнесъл този протокол, защото иначе ще ни проглушат ушите как разследващият прокурор не давал разрешение за огласяване на информация от досъдебното производство“.

Според него една подобна „мръсна история“ е в състояние да намали избирателната активност.

„Да демотивира много хора, които не са сигурни искат или не искат да гласуват в настоящия момент. Така, че всички, които имат интерес към занижена избирателна активност ще спечелят“.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img