13.5 C
София
сряда, 28 февруари 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Бившият шеф на КОНПИ: Пребиха зверски мой близък, докато разследвахме Нотариуса

Стоян Кушлев и Мартин Божанов-Нотариуса

Бившият шеф на КОНПИ проф. Стоян Кушлев е бил сплашван, докато е разследвал Мартин Божанов-Нотариуса през 2006г. Бандити пребили племенника на съпругата му с цел да стреснат тогавашния шеф на антикорупционната комисия, за да спре да разследва. Това разкритие направи проф. Кушлев пред „България Днес“.

„Точно по времето, в което водехме разследването за имуществото на Мартин Божанов-Нотариуса, бандити бяха ходили при Иван Братоев – племенник на моята съпруга. Отишли с черен джип, бяха го били, ритали и малтретирали. Това беше с цел да ми въздействат да не се занимавам с тези дела, едно от които бе това на Нотариуса“, разказва проф. Стоян Кушлев, който е категоричен, че въпреки това не е спрял да си върши работата след този случай.

Кушлев допълни, че бандитите не казали точно за кое дело, а общо да не се бърка и да не разследва.

„Но точно по това време се бяхме задействали срещу Мартин Божанов. Бяха казали на Братоев да ми предаде да не разследвам нищо и да се отдръпна!“, казва проф. Стоян Кушлев.

„След побоя прокуратурата и МВР започнаха разследване, но така и не се откри нито кои са биячите, нито кой ги е изпратил да ме сплашат през племенника на съпругата ми. Тогава полицаите ме разпитваха, жена ми също. Но нищо не се случи в крайна сметка. За съжаление Иван Братоев почина преди една година и няма как да разкаже“, заяви Кушлев.

 

Снимка: 24 часа

Последни новини

- Реклама -