21.2 C
София
събота, 13 април 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Бойко Борисов: Ако Габриел може да работи с Василев, да работи

„Моето разбиране за премиер е да води преговорите за кабинет, който може да го ръководи, и ако усети, че може да го прави, да се съгласи и да стане премиер“, каза Борисов, визирайки Мария Габриел. По думите му решението за министрите трябва е изцяло в нейните ръце. „Ако продължат, а те продължават да сменят поголовно, дори когато са в оставка, да сключват договори за близо половин милиард лева, да сменят ръководството на АПИ, видяхте какви хора слагат на АДФИ, слагат си заместници, след като ги предупредих. За мен Асен Василев не може да остане финансов министър, но ако Мария Габриел може да работи с него, да работи“, посочи лидерът на ГЕРБ преди старта на официалните преговори по проекта за коалиционно споразумение.

Трогнат съм от поканите на ПП-ДБ – така Борисов коментира в кулоарите на парламента предстоящата среща между партньорите в сглобката, която стана ясно, че ще се състои утре (събота), около 18:00 ч.

Припомняме, че от „Продължаваме Промяната – Демократична България“ поканиха вчера Мария Габриел, Бойко Борисов и преговорния екип на ГЕРБ-СДС за разговори днес (петък). От ГЕРБ-СДС от своя страна отговориха също с покана към ПП-ДБ, в която предлагат началото на преговорите да е в събота (9 март).

По повод трънливата тема за регулаторите, Борисов заяви, че не е редно и морално „щедрото предложение“ да ги резделят 50/50. „Може след 1 година ГЕРБ да ги няма, може и ПП-ДБ да ги няма, а ние за 7 години ще предопределяме и ще изхвърляме другите партии изобщо от разговорите“, посочи той и допълни: „Ето една оферта от ГЕРБ тогава – ние взимаме всички министри, Външно министерство, съответно те да предложат регулаторите и да ги гласуваме само с техни хора“.

В тази връзка той отговори на спекулациите и обясни, че разговорите им са единствено с ПП-ДБ, с никой друг не коментират това. „За да няма шумове в системата с ДПС не коментираме“, уточни още Бойко Борисов.

Той отправи предупреждение към все още некоалиционниците си партньори да внимават с червените рози, които поднасят на БСП. „С комунистическата партия ГЕРБ няма да управлява и няма да дели регулаторите“, категоричен бе Борисов.

 

Последни новини

- Реклама -