- Реклама -

[the_ad_group id="8212"]

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
17.7 C
София
понеделник, 25 септември 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Бойко Борисов: Алексей Петров осъществи логистиката за срещата ни с Кирил и Асен, не е присъствал

Бойко Борисов посети в Бургас болница, собственост на бившия депутат от ГЕРБ Семир Абумелих

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов потвърди, че Алексей Петров е съдействал за срещата му с Кирил Петков и Асен Василев при преговорите за съставяне на правителство. Бившият премиер говори по актуални теми при визита в Бургас. 

„Единственото, което съм казал, надявам се да спрат да му вдигат кокалите на човека, е, че той осъществи логистиката. След незаконните арести, след тяхното МВР – разговор между нас не можеше да се осъществи. Физическата среща беше невъзможна, дори в парламента. Алексей Петров осигури тази логистика, за да можем да си проговорим, като важното е, че той не е присъствал на срещата. Бяхме аз, Кирил и Асен. Той ме убеди да преглътна арестите и всичко, в името на държавата“, подчерта Борисов.

„Не вярвам президентът да се опитва да вкарва интрига с Петров, но той осъществи логистиката. 40 години сме се карали и били в спорта, отборът му бе създаден от шефа на ДС, срещу моя отбор. Още оттогава ми е битката с ДС“, добави лидерът на ГЕРБ.

„Сегашният зам.-министър на икономиката е син на същия ръководител на ДС. Това са факти, не е критика, няма нищо лошо, че един човек, който вече го няма, е създал логистика, за да се отпочне разговора, защото той физически не можеше да се състои. Недялко Недялков – той го доведе в централата. Това не е тайна, провеждали сме срещи, говорихме си, – спекулацията, че това правителство се дължи на Алексей Петров, е спекулация. Той създаде логистиката това да се случи. На тези срещи Алексей Петров или бащата на Кирил Петков, не са присъствали. Срещите са били аз, Кирил и Асен. Там договорихме, че ще намерим път да направим правителство“.

„Говорим си сега с Кирил Петков и Асен Василев. Петков е в САЩ, по телефона сега не си говорим“, каза още Борисов.

Той коментира и случая с детето на съветника на министъра на отбраната Мустафа Емин: „Ако ГЕРБ управляваше, заради случая в „Пирогов“, при който съветник на министър Тагарев е искал да се изхвърли дете от противошокова зала, включително и министърът щеше да си е отишъл от поста“.

В петък, при началото на есенната сесия на народното събрание Борисов обяви, че Алексей Петров е бил близък с бащата на Кирил Петков.

„Той търсеше варианти да се направи нещо стабилно след тези 5 поредни избора, поне за законодателната рамка. Аз казвам истината, така че срещи сме провеждали с него, той с тях, за да може някакво дори крехко доверие да си имаме“, обясни той и заключи: „От мен предложение за пост не е получавал, по време на разговорите не, ако има нещо друго, това не е към мен въпрос“.

По повод изказването на президента Радев за задкулисното управление от петък, той подчерта: „Доколкото знам президентската институция има две основни задачи – да обединява, а втората да критикува. С първата той не се справя“.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини