31.7 C
София
неделя, 21 юли 2024 г.

Бойко Борисов: Губим милиарди, а се занимаваме с кокошкарски обиди

Какво ще се случи и кой би бил няма никакво значение, когато ние нямаме национални позиции, нямаме парламент, който да защити националния интерес. Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира дали има шанс за съставяне на правителство в рамките на 50-ото Народно събрание.

„Трудно ми е да ги слушам – и едните, и другите. Натъжен съм. Европейската комисия излезе с доклад как българският народ е пропилял времето и милиарди, много милиарди по Плана за възстановяване и устойчивост, еврофондовете за съжаление не се използват от българите и едва след май месец правителството започва да работи по тях“, обясни той.

Относно обсъждането на прекратяване на пълномощията на Христо Иванов като народен представител по негово желание на днешното заседание, лидерът на ГЕРБ заяви, че не може да гласува и затова е излязъл от пленарната зала.

„Не мога да гласувам оставката на Христо Иванов, не мога да гласувам срещу него. Натъжен съм, защото нищо от важните неща, които България пропуска в момента, не се коментира от журналистите, а какво щяло да се случи“, коментира Борисов

По думите му депутатите се занимават с кокошкарски обиди: „При положение, че нямаме план, милиардите стоят, предстои среща на най-високо ниво в НАТО. Вместо да слушаме позицията на България, да спорим по нея, да изпратим президента“.

На въпроса дали смята, че Румен Радев трябва да представлява България на въпросната среща, лидерът на ГЕРБ отговори: „По наше време, поне аз като бях премиер, аз ходех по европейските съвети, а главнокомандващият ходеше по срещите на НАТО. Трябваше вече да имаме позиция“.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини