25.8 C
София
събота, 15 юни 2024 г.

Бойко Борисов: Изнасилих ГЕРБ да гласува за Терзиев, те играха срещу нас (ВИДЕО)


Бойко Борисов обяви, че ГЕРБ има двойно повече гласове и общински съветници от „Продължаваме Промяната – Демократична България” на местните избори, което определи като категоричен резултат. Лидерът на партията отчете, че след „три години мачкане” ГЕРБ е с най-добрите резултати.

Според него обаче вече има нова „сглобка”. „Партиите, които подкрепят Русия и Путин – на първо място ПП, на второ – „Възраждане”. На миналите избори преди една седмица ГЕРБ беше навсякъде пръв. Сега се обединиха ПП и „Възраждане”, заедно с БСП – има нова коалиция, нова „сглобка” и играха срещу нас”, смята той.

Във Варна си е с мутрите и с бизнес групировките. Не може 5-6% от първия тур да се стопят, освен с платен вот на мутрите и на варненските групировки. Въобще не ми е интересно какво са направили”, добави лидерът на ГЕРБ за вота в морската ни столица.

„Или се прави правителство и коалиция като хората, или подобни „сглобки”, някакви шарлатански работи – не виждам за правилно. Има прекрасна коалиция в момента между ПП, „Възраждане” и ДБ. И това ще бъде лично от мен огласено, вече съм го направил пред всички наши западни партньори”, каза още Борисов.

Той посочи, че ако ПП са играли с „Възраждане”, както в Банкя, няма смисъл от „сглобка”. „Има голямо мнозинство – „Възраждане” и ПП да си направят коалиция. Колегите от ДПС да избират дали ще стоят на евроатлантическа страна, или на пропутинската сглобка”, каза още лидерът на ГЕРБ.

Борисов заяви, че вече има по-силна „сглобка” – между „Възраждане” и „Продължаваме Промяната”. Дали ще ГЕРБ ще остане в коалицията зависело от резултатите във всички градове. „За да има преднина Терзиев, са гласували половината от моите избиратели”, подчерта той.

„Дадох си гласа за Терзиев, изнасилих партията да гласува за него и в същото време платиха пари да ме бият в Банкя. ПП и „Възраждане” в Банкя играха срещу нас, а Петков иска да си говорим за данъчни закони и какво ли не. Лицемерие. Затова е ниска избирателната активност – хората вече не понасят лицемерието”, категоричен е той.

Лидерът на ГЕРБ е на мнение, че държавата в момента се управлява от „пошла връзка”, наречена „сглобка”. „Или се прави една коалиция с план, програма, време, място, или това е една агония. Колко време може да продължи това – не зависи само от мен. Така, както се съешават в провинцията и си правят коалиция, така може и да си направят централна власт и да продължи много дълго”, е мнението му.

ВИЖТЕ ВИДЕО  – ТУК!

Източник: Нова тв, БНТ

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини