5.6 C
София
понеделник, 22 април 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Бойко Борисов: Мераклии за премиер винаги ще се намерят

Мераклии за премиери винаги ще се намерят. Президентът е отговорен човек, на него може да се разчита. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на Народното събрание.

Има Конституция и тя трябва да се спазва, коментира още Борисов. Той подчерта, че се е доверил на съпредседателя на „Демократична България“ Христо Иванов за промените в Конституцията.

Президентът насрочи срещи с омбудсмана и подуправителите на БНБ

„Вие сте интересни хора – аз си мислех, че ще ме попитате как в последния ден на кабинета се раздават централи, няколко милиарда се разхвърлят от едно в друго министерство, правят се назначения в митниците и то на водещи митници. А вие ме питате какво ще стане след два месеца и половина“, обърна се към журналистите лидерът на ГЕРБ в отговор на въпрос дали е възможно заради промените в Конституцията да се стигне до ситуация, при която има 480 депутати и народни представители с двойни заплати.

Сложиха нов шеф на митница „София“

Борисов бе попитан за решението да бъдат иззети 100 % от печалбите на държавните предприятия, които се прехвърлят в държавния бюджет. На въпрос дали може да има проблем с бюджета на страната, лидерът на ГЕРБ цитира Международния валутен фонд (МВФ), който, по думите му, казва, че е груба грешка да се декапитализират енергийните дружества. „Поне да слушаме какво ни казват отвън, нали всички само с посолствата се оправдават и с чужди държави. Затова мисля, че това не трябва да се допуска. Факт е, че то си става и сегашният кабинет, без да съгласува нищо, еднолично си взимат решения и си управляват“, добави Борисов.

Последни новини

- Реклама -