- Реклама -

- Реклама -

8.8 C
София
събота, 2 декември 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Бойко Борисов: Не сме информирани, че правителството се готви за нови заеми (ВИДЕО)

Ние, като некоалиция, до този момент не сме информирани, че правителството се готви за нови заеми. Това каза в Търговище на предизборна среща с привърженици и симпатизанти на ГЕРБ лидерът на партията Бойко Борисов днес.

Борисов припомни, че министър Асен Василев вчера е говорил, че има по-малка събираемост от „Митници“ и от Националната агенция за приходите (НАП). „Защото пестеливо не казва, в следствие на кои правителства това се е случило“, каза Борисов и обясни защо е мнителен към Кирил Петков. „Ние от три години не сме в управлението, не сме имали шеф на „Митници“, на НАП, не сме имали финансов министър, кои правителства са виновни за това положение на бюджета? Защо колегите от „Да, България!“ не го коментират също е въпрос към тях, каза Бойко Борисов.

Пред жители на Търговище депутатът Теменужка Петкова също засегна темата за новия заем. „Аз съм член на бюджетната комисия и за мен беше неизвестно, че има такова намерение. Причината е състоянието на бюджета. И една от основните причини, въпреки че не се казва истината, е, че има неизпълнение на приходите и то основно приходите от ДДС на Агенция „Митници“, каза Петкова. Народният представител припомни, че по време на управлението на ГЕРБ с министър-председател Бойко Борисов бюджетът на България винаги е бил на излишък, „благодарение на разумната фискална политика, която нашите правителства водеха“, обясни тя.

По думите ѝ сега „влизаме от дълг в дълг, не е ясно и какъв ще бъде размерът на дълга. Интересно е да се проследи кой е виновен за това? Политическа партия ГЕРБ вече три години е извън властта. Сега трябва да се каже кой е виновен за това бюджетът на България да е на дефицит, макар и три процента, но това е дефицит“, категорична бе Теменужка Петкова.


В залата Бойко Борисов говори и за това, че „две години отсечката от магистрала „Хемус“ в района на Търговище я държаха затворена, за да се забрави, че е направено при управлението на ГЕРБ. „Само че в желанието си да забравите, те забравиха да строят към Велико Търново, от „Боаза“ към Търново, а тази част на България без „Хемус“, никога не можете да достигнете Юг-а. „Хемус“ е жизненоважна важна за вас. Сега пак ще я направим, но вече ще е минимум два пъти по-скъпа и парите пак ще излязат от нашите джобове“, каза още Борисов.
Партийният лидер изрази задоволство, че в Търговищка област има етническа толерантност и уважение към религиите. „Ние помним Възродителния процес, гледахме на границата на Косово и Сърбия, за съжаление, сега гледаме сблъсъка в Израел и Палестина. Най-лошият сблъсък – на религии“, добави той. Според него това задължително ще повлече цената на петрола, особено ако се стигне до война в Близкия Изток, което по думите му е най-лошият сценарий. „Този път обективно ще се вдигнат и цените на горивата, защото три години ние пак имахме високи цени дизела и бензина“, допълни Бойко Борисов. В тази ситуация е важна не само етническата толерантност, но и разбирателството между българските партии. По-важно е да се строим под един флаг в името на България“, каза той.

 

Източник: БТА

 

 

- Реклама -

Последни новини

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -