- Реклама -

- Реклама -

2.4 C
София
сряда, 6 декември 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Бойко Борисов: Ще се състои спешна среща заради „Лукойл“

„Вече години имаме дерогация. Поевтиня ли ви нафтата, поевтиня ли ви бензинът“, каза председателят на партията Бойко Борисов.

Ще се състои спешна среща на властта заради „Лукойл“. Партия ГЕРБ настоява отмяната на дерогацията за руски петрол да бъде тема на разговор още утре.

През май 2022 г. България поиска разрешение да продължи да внася руски петрол, въпреки че той беше включен в един от санкционните пакети на Европейския съюз срещу Русия. Няколко държави, които нямаха възможност за внос на друг петрол, получиха дерогация, включително и България.

Парламентарните групи на партиите, подкрепящи правителството, ще се видят утре, обяви Бойко Борисов в Добрич. От думите му не стана ясно между кого и кого ще е тази среща. От „Продължаваме промяната“ все още нямат детайли за нея. Не е ясно дали партия ДПС е поканена.

„Вече години имаме дерогация. Поевтиня ли ви нафтата, поевтиня ли ви бензинът или расте непрекъснато? С какво ни плашат? Стигаше 4 лв. по едно време“, каза председателят на ГЕРБ Бойко Борисов.

Другите партии още не са коментирали възможността за среща. До края на деня се очаква яснота – кога и къде ще е тя и кой ще участва в нея.

Тезата на „Продължаваме промяната“ е, че дерогацията трябва да остане, защото ще има скок на горивата.

По повод думите на Кирил Петков, че правителството се справя добре със земеделците и миньорите, Борисов каза: Делян Пеевски беше моторът да се подпише споразумението с миньорите.

„Когато имат зор, ние заставаме до тях, когато имат успехи, те са си самодостатъчни. Това е горе долу тактиката, няма лошо, но когато се правят правилните неща, а ние правим правилните неща за хората“, заяви Борисов.

По думите му България е на газовата карта и в момента всички зависят от нас – турци, сърби, словаци, унгарци, румънци, гърци, македонци.

- Реклама -

Последни новини

- Реклама -