5.6 C
София
понеделник, 22 април 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Бойко Борисов: Няма да има втори мандат, ако не се договорим до понеделник

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов прехвърли на кандидат-премиера Мария Габриел най-важното решение – за съдбата на Тодор Тагарев. Ако може да работи с него, да го оставя, каза Борисов, който участва във форум в Пловдив. Наред с горещите новини за преговорите той хвърли и бомбата, че МВФ иска от нас двойно увеличение на данъците.

„Нищо свързано с преговорите няма да коментирам. Ние сме дали мандат като партия. Ако Мария Габриел направи кабинет, който да може да управлява, ние ще ѝ дадем 69 гласа. Не е честно колегите да пускат само някакви части от преговорите, които ги устройват тях. В понеделник папката или ще бъде изпълнена, или поне ще се знае, че отиваме на избори“, заяви Борисов. Лидерът на ГЕРБ е категоричен, че няма да има втори или трети мандат. След понеделник няма да има никакви преговори.

„Ако едно министерство на земеделието няма приоритет, а именно фермерите, то какъвто и министър да сложиш, той само ще изпълнява функции. Колкото до Тагарев, ако Габриел може да работи с него, нека го направи“, отсече той. През последните три години отстъплението от сектор „Земеделие“ е видно, политически дебат няма и на територията на България нищо не се случва, категоричен бе Борисов, който участва в конференцията на тема “Eвропейска сделка за фермерите – визията на ЕНП за земеделието в Европа”.

„Видяхме множеството протести на земеделците и резултатът е ясен. Повод за оптимизъм имам след конгреса на ЕНП и манифестите им, каза лидерът на ГЕРБ.

Умерен оптимист съм за сектора. Мислете на тези избори кои евродепутати бихте подкрепили. Ако имаме по-малко евродепутати, много неща биха ни се искали, но няма да се случат. Само след два месеца имате право да изберете кого да подкрепите“, каза Борисов.

„През последните три години видяхме безумното харчене на пари. Подиграваха се на ГЕРБ за консервативната финансова политика, ниските данъци и подкрепата за бизнеса – всичко това изчезна. Благодарение на консервативната ни финансова политика бяхме приети в чакалнята на еврозоната.“

„Вчера Международният валутен фонд изпрати препоръки: „България трябва да промени данъчната си система, за да осигури повече данъчни постъпления в бюджета. Необходимо е да се премахне плоският 10% данък за доходите на физически лица.“ Честити нови данъци, българи! Това е следствие на безумната финансова политика на „Промяната“ и масовото раздаване на средствата.“

Последни новини

- Реклама -