- Реклама -

- Реклама -

2.4 C
София
сряда, 6 декември 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Бойко Борисов: Премиерът е отговорен Брюксел да подкрепи споразумението

ГЕРБ ще подкрепят споразумението в пленарна зала, но оттук насетне премиерът Денков е отговорен всичко, което приеме, да бъде договорен с Брюксел, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в парламента.

Целта ми е да не се политизира този процес. Трябва да има заместваща мощност, а хората да са доволни от своите заплати и професии. Това са достойни професии. Доста компромиси се направиха – първо от синдикатите, протестиращите, от правителството.

Лидерът на ГЕРБ заяви, че ГЕРБ ще подкрепят споразумението в пленарна зала, но оттук насетне премиерът Денков е отговорен всичко, което приемем, да бъде договорено с Брюксел.

Борисов коментира, че Делян Пеевски  е водел преговорите и ги е довел до успешен край, колкото и да не се харесва това на „умнокрасивите“, заяви той.

„Три години служебни и редовни правителства не направиха нищо за Териториалните планове“, коментира още Борисов.

Лидерът на ГЕРБ отговори остро на въпрос на журналист, че вчера енергийният министър е казал, че точките в споразумението с енергетиците са трудно изпълними: „Не знам тези министри какво са правили вчера, когато е било подписано споразумението. Нали вчера си сложихме подписите, след като часове наред са водени тези преговори? И ако сега министърът каже, че е неизпълнимо, да дойде да го каже на трибуната и да гласувам „против“. Как така? Като няма слон в стаята, или да си подаде оставката, или да дойде да ни обясни. Аз повече няма да си залагам партията за аматьори, които не знаят какво говорят. Единият ден единият обижда миньорите, на другия ден другият казва, че споразумението няма да проработи. А ние тука да гласуваме.“

 

- Реклама -

Последни новини

- Реклама -