5 C
София
сряда, 21 февруари 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Бойко Борисов: Ротацията не е на всяка цена

Ротацията не е на всяка цена. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред медиите в парламента, добавяйки, че нищо в живота не е на всяка цена. Той все пак похвали министерствата на транспорта, на регионалното развитие, на икономиката, на образованието и на културата.

„Аз имам увереност, че ротацията ще стане, но всеки ден има нови и нови претенции“, добави още Борисов. Лидерът на ГЕРБ уточни, че има подписано споразумение между партньорите и от ГЕРБ ще се придържат към него.

„Мандатът, естествено, че ще бъде с ГЕРБ. Нали не си представяте, че ще ходим с празен мандат на ГЕРБ. Нали не си представяте да се унижим така“, добави още Борисов.

Лидерът на ГЕРБ не се разпознава в думите на премиера, че някой се опитва да осуети посещението в САЩ. Той уточни, че е бил против разточителството, а не против самото посещение, тъй като по думите му отношенията ни със Щатите са фантастични.

„Казах, че премиер и президент трябва да отидат при президент или държавен секретар и министрите, които прочетох, че ще ходят, бяха там само преди седмица-две. Това, което трябваше да се направи, за да има едно такова успешно посещение, ние го свършихме в парламента“, каза още Борисов.

Лидерът на ГЕРБ изрази недоволство срещу планирано пътуване на делегация, съставена от депутати и министри от „Продължаваме промяната – Демократична България“ до САЩ.

Вчера той обяви пред журналисти в Народното събрание, че е чул за подготвяне на командировка в САЩ, на която ще отидат 5-6 министри от кабинета, за да „пропагандират нещо, което те са свършили“. Възмущението на лидера на ГЕРБ дойде от това, че според него те си приписват заслуги за нещо, което е постигнало Народното събрание, като например изпращането на оръжия за Украйна, както и заради високата цена на пътуването, което според него е неоправдано разточителство.

Днес той отново призова делегацията да не си приписва успехите на парламента, а да заяви ясно, че подкрепата за Украйна, правосъдната и конституционната реформа са резултат от усилията на Народното събрание.

„Като отидат, се надявам това да го чуем и там. Иначе могат да пътуват, където си искат“, заяви още лидерът на ГЕРБ.

В контекста на думите на Лена Бориславова за майката на Александър Ненков, която е председател на КЗК, Борисов коментира и темата с регулаторите.

Той постави въпроса защо ПП-ДБ не са сменили регулаторите по време на четворната коалиция. „Защо не смениха регулаторите тогава, че сега това се поставя като някаква изключително важна тема“, коментира Борисов.

Той нарече изказването на Лена Бориславова като непочтено и отново напомни, че те са можели да сменят всички регулатори, когато са имали цялата власт.

„Със забавянето на това с години в момента мобилните оператори вдигат цените. На този въпрос не можаха да отговорят в парламента“, заяви още лидерът на ГЕРБ.

Последни новини

- Реклама -