6.2 C
София
сряда, 28 февруари 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Бойко Борисов със залп по министри и партньори в сглобката (ОБНОВЕНА)

Бойко Борисов отново изостри тона към министрите от правителството и част от партньорите в управленското мнозинство. Според лидера на ГЕРБ много от министрите са се превърнали в партийни секретари.

„Колегите малко самоуверено започват да мислят за ротацията, резултатите на министерствата никак не са добри от това, което разбирам. Много от министрите не си гледат работата, а са се превърнали в партийни секретари и обикалят регионите, срещат се с техните структури и пропагандират направеното от нас за тяхно. Ще имаме сериозни разговори“, каза в Народното събрание Борисов.

„Чувам за подготвяне на командировка в САЩ. Една огромна делегация харчи държавни пари, за да пропагандира за нещо, което са свършили те, при положение че това не е така“, каза лидерът на ГЕРБ. Помня, когато се скриха от срещите, когато трябваше да се взимат решенията за Уестингхаус (Westinghouse), ядреното гориво и оръжията за Украйна, коментира той. Не виждам никаква логика в него (бел. ред. – пътуването), 15-20 дни преди смяната на управление – в случая на премиера. Министри с по 30,40 – 50 000 командировъчни. 30-40 души са се нагласили да ходят за пет дни в САЩ“, посочи Борисов и добави, че министърът на отбраната Тодор Тагарев е в списъка на пътуващите министри.

„Корупцията в спортното министерство и мълчанието продължава, страховито е мълчанието там“, каза още Борисов по повод на случващото се в спортното ведомство.

„Тече пропаганда, която няма да се отрази добре на ротацията“, добави той като коментира и последните местни избори: „Свидетели сме в София на най-мащабното купуване на гласове. Ако е вярно това, което казва съдът след експертизи, флашки и т.н., при които за кмет на София бе избран (Васил) Терзиев…, това е чудовищно купуване на гласове от бели якички. Няма ги гласовете в 300 секции, не излизат, това е манипулация на вота“.

„Подкрепата не означава самоцелно да подкрепяме, подкрепяме това, което е правилно. Тази разходка за 5 дни във Вашингтон?! Щом смятат, че има полза за държавата да се аргументират, тогава ще кажа: убедиха ме“, каза още Борисов.

„Нямало е среща за Комисията за защита на конкуренцията (КЗК)“, каза Бойко Борисов. „Има разговори за регулаторите, но няма резултати“, добави той.

„Бяхме позабравили предишните десет години тези неща, но надявам се компетентните органи разкрият поръчителите и извършителите“, каза Борисов по повод убийството на Мартин Божанов.

Последни новини

- Реклама -