14.1 C
София
вторник, 21 май 2024 г.

Бойко Борисов: Ще подкрепим Гвоздейков за щаба за изборите

 

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисо вказа, че има доверие на изключения от „Продължаваме промяната“ служебен транспортен министър Георги Гвоздейков. Вчера Министерски съвет възложи именно на него подготовката за изборите.

„Ще приветстваме това решение, за да се проведат честни и демократични избори. Гвоздейков беше знаме на ПП, беше символ, безспорно честен човек. Така всички ще са спокойни“, заяви Борисов.

След като Георги Гвоздейков реши да остане в служебния кабинет от „Продължаваме промяната“ обявиха, че го изключват от партията. В четвъртък Министерският съвет възложи на министъра на транспорта и съобщенията координацията по изпълнението на дейностите във връзка с организационно-техническата подготовка на изборите, включително дейностите по съгласуване с Централната избирателна комисия на условията и реда за изработването, доставката и съхранението на изборните книжа и материали, както и съхранението на техническите устройства за машинното гласуване.

Лидерът на ГЕРБ отказа да коментира с кого биха разговаряли за евентуално съвместно управление след изборите, тъй като по думите „има още 2-3 месеца“.

„Когато имаше стабилност, когато ни приеха в Европейския банков съюз, когато ни приеха в чакалнята на Еврозоната, когато имаше излишъци в бюджета, когато строяхме усилено, България имаше нужда от промяна. Сега всички българи ще си платим тези три години с огромните заеми и дългове, които вече сме наследили, нашите деца ще ги платят. Всичко това заради 3 години експеримент. За този експеримент сме виновни всички ние, българите“, посочи Борисов.

Той отказа да коментира дали е възможно да се задълбочи сътрудничеството с ДПС – нещо, което миналата седмица изключи като възможност, дори и ако имат мнозинство.

Бойко Борисов отрече да познава издирвания за контрабанда Никола Димитров Николов – Паскал. В отговор на въпрос дали не е знаел за дейността му, за която се твърди, че продължава от години, той заяви, че по негово време Паскал се е криел в чужбина. След това Борисов отказа да отговаря на уточняващи въпроси дали в крайна сметка е знаел за Паскал, или не.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img