- Реклама -

- Реклама -

2.4 C
София
сряда, 6 декември 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Бойко Борисов: Има неработещи министри, ще ги сменяме при ротацията (ВИДЕО)

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е категоричен, че има неработещи министри в правителството. „В момента ние имаме една много силна, работеща законодателна власт. Всичко, което се е случило с Украйна мина първо през парламента. В енергетиката по същия начин, правосъдната реформа по същия начин, коментира Борисов в Народното събрание.

По думите му обаче нищо не се случва в цели сектори и има неработещи министри. Той даде пример с Министерството на спорта.

Какво става с големите инфраструктурни проекти – „Струма“ ли се строи, „Тракия“ ли? Това ме питат хората. Къде е мостът – вторият третият, къде са проектите, къде са тунелите. Аз какво да отговарям в залите, попита реторично Борисов тази сутрин в парламента и изтъкна

„Нищо не се случва в цели сектори и има неработещи министри“.

„Ако ви изпитам, няма да знаете имената на министри. На спорта кой е, попита той журналистите, но те отговориха: Димитър Илиев.

„Започнах със спорта, какво се е случило, къде са стадиони, зали, физкултурни салони, площадки, финансиране на федерациите. Така мога да изброя 7-8 министерства“, отговори той на въпрос кои министри не се справят.

Лидерът на ГЕРБ каза още, че след като изтекат деветте месеца на кабинета на Николай Денков, ще бъде направена ревизия на постигнатото от министрите. След това ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ ще проведат съвместни консултации, за да определят кои министри ще останат, кои ще бъдат заменени и с кого.

„Всяка вечер си говоря с Николай Денков и му казвам къде са пропуските. Казвам ги на всички. При гласуване на вот на недоверие ще подкрепим правителството в зала, но не може да си заравяме главата в пясъка за нещата, които не вървят. Именно за това съм критичен, за да се използва времето и да работим още по-добре”, коментира Борисов и бе категоричен, че ГЕРБ няма да е партията, която ще свали кабинета.

„В момента света много бързо се разбива с цели сфери, веригите на доставки, колко пъти казах, че нашите търговски представители и аташета трябва да отварят пазари, трябва в иновациите, в растежа да вложим ясен план. Хубаво затваряме, какво отваряме? Какво ще стане с бюджета?“, пита той.

„Парите заминаха. Парите на държавата в момента са на дъното“, коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Хасково снощи. И затова умно Асен Василев помоли, а ние се съгласихме, да отложим“ бюджета след изборите, добави той.

Борисов припомни, че по време на управлението на ГЕРБ в хазната е имало 12-16 милиарда фискален резерв, а еврофондовете са работели.

Март догодина ще има ротация, тогава нашият вицепремиер ще стане премиер и всеки министър, който не си е свършил работата, ще бъде сменен, посочи Борисов. По негови думи в сегашния кабинет има министри, които са „действително аматьори“. Борисов каза още, че в момента нищо не може да се случи без ГЕРБ.

„Откакто влязохме в тази коалиция, извинявам се, не-коалиция, ние объркахме хората и станахме за смях, но сме в една лодка и гребем заедно“, отбеляза още Борисов.

- Реклама -

Последни новини

- Реклама -