- Реклама -

[the_ad_group id="8212"]

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
17.7 C
София
понеделник, 25 септември 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Бойко Борисов в Каспичан: Няма опасности пред правителството

В момента в България парламентаризмът работи най-добре, отколкото когато и да е, и няма никаква опасност пред управляващата некоалиция. Това обяви пред журналисти в Каспичан лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

По думите му основните червени линии са били в бюджета, но той вече е приет с направени взаимни компромиси. “Успяхме да намалим на 3% дефицита, не че е хубаво, при мен правителствата са били на излишък. В същото време 560 милиона повече дадохме за образование, 1 милиард и повече за пенсионерите, за МВР и ДАНС”, подчерта Борисов.

Той уточни, че в този механизъм на некоалиция всички са проявили разум и занапред трябва да бъде така.

“С една дума надявам се и те, и ние да бъдем по-умни, по-предвидими и да не се поддаваме на емоциите. Трудно е, повтарям, до вчера сме воювали с тях, но самите те видяха сега, че им трябват 4 млрд. лева за пътно поддържане и всеки ден го поставят този въпрос. Мисля те осъзнават, че трябва да си мерят приказките и включително и за местните избори много внимателно и прецизно трябва да се говори от всички, които искат да има стабилно управление”, коментира пред медиите Борисов.

Към момента е рано да се говори обаче за местни избори, това ГЕРБ-СДС ще направят след 15 септември. До тогава текат събрания и номинации по места, а където има спор, той ще бъде решен от Изпълнителната комисия.

Борисов изключи възможността предстоящите местни избори да разклатят кабинета. Колкото до втория тур на вота, може да са различни мнозинствата. “В различните градове ще има различни мнозинства, които ще се правят”, каза Борисов, но подчерта, че е важно некоалиционните партньори да запазят емоциите в себе си и неемоционално да приемат изборите в градовете.

Лидерът на ГЕРБ определи посегателството над жена в Стара Загора като чудовищен акт и зверство. Подкрепи реакцията на обществото и подчерта, че направените промени в Наказателния кодекс са били, за да може жертвите да не стават още веднъж жертви по време на целия процес.

За пореден път Борисов каза, че времето на служебните кабинети е било на хаос и безвремие. Нищо не е било свършено, ако не са били те, “сега магистралата (Хемус) щеше да е готова до Велико Търново и да е подминала Търговище”.

“Това ви донесоха тези знайни, незнайни премиери, министри от никого неизбрани, посочени еднолично от един човек, това е диктатура. Две години и половина ми кажете едно направено нещо в държавата, освен хаос, мизерия, чудовищна инфлация, стопиха ви приходите и спестяванията”, каза Борисов.

В Каспичан Борисов присъства на освещаването на нов храм “Св. Пантелеймон и Св. Седмочисленици”, за чийто градеж ГЕРБ са дарили над 110 000 лв. Варненският и Великопреславски митрополит Йоан благодари от името на миряните и дари лидера на ГЕРБ с икона на Исус Христос. В храма Борисов поздрави християните, спря се и при най-големия личен дарител – Стойчо Стойчев, в инвалидна количка, дал лични 50 000 лв. за каспичанската църква.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини