13.8 C
София
петък, 19 април 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Бойко Борисов за „Балкански поток“: Предлагам или да го спрем, или да го продадем

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира в кулоарите на парламента дискусията около спирането на „Балкански поток“.

Повод за коментара му стана внесеното проекторешение от ПП-ДБ за създаване на временна комисия, която да проучи обстоятелствата около изчезналата пътна карта за проекта „Турски поток“.

Борисов подчерта, че за него газопровод „Турски поток“ няма, а това е газов хъб „Балкан“. Каза още, че пътната карта на проекта я няма. „Има я само в „Дневник“ и „Капитал“.

„Още днес колегите могат да внесат решение да спрем „Балкански поток“, защото той е 100% български. Защо не и да го пуснат на приватизация? Готови сме и на двете решения. Предлагам или да го спрем, или да го продадем“, каза още с подигравка към ПП-ДБ Борисов, като добави, че това ще е национално предателство.

„Вчера ви отговорих ясно на това ще има ли министри от ГЕРБ в служебния кабинет, питайте нещо друго, коментира въпрос от медиите той.

– Единият въпрос, който през медиите ми беше зададен, е защо не си кажем за ДПС?

Ако го сметнем по трънския курс, близо 50 законопроекта – по три пъти да сме се срещали за всеки, това са 150 срещи. От 270 дни.

Мисля, че Христо Иванов направи добра Конституция. И новото служебно правителство ще бъде избрано по същия начин, по който избирахме старото, само че няма да е от Радев, а от служебния премиер.

Що се отнася до твърдението на Кирил Петков от ПП – ДБ, че когато той е бил премиер се е увеличила плодовитостта…

Като похваля, че сме успели да свършим нещо за 9 месеца, от ПП-ДБ се обиждат и излизат да ме опровергават. Нали досега всичко беше общо – правителството общо, парламентарната група обща, успехите общи.

Тръбата на „Балкански поток“ е 100% българска. Акциите са на българите. Към днешна дата има над 1 милиард чиста печалба. Няма друго такова дружество. А и е важно геостратегически – виждате как наказваме Унгария и Австрия.

Към днешна дата твърдя, че от Солун през Петрич влизат между 8 и 10 млн. руски газ.

Предложихме на колегите към точката за „Балкански поток“ да прибавим и „Лукойл“, да да могат българите да видят, че от едното печелят, а от другото левчетата от вашите джобове са изтекли към Швейцария. От едното се печелят милиарди, от другото изтичат милиарди.

През последните няколко дни върви едно надцакване кой колко пари ще даде. Включихме се и ние, разбира се, няма да оставим на Асен Василев и Денков да раздават стотици милиони в последния си ден.“

 

 

Последни новини

- Реклама -