16.8 C
София
неделя, 26 май 2024 г.

Бойко Борисов за преговорите: Изискват се отстъпки

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов говори пред медиите за пръв път, откакто в събота вечерта стартираха преговорите между коалициите от сглобката за бъдещото управление на страната.

„Известно е, е преговорите се водят от Мария Габриел и преговорния екип. Когато Габриел стане готова и всичко се договори или не се договори, ще излезе и ще каже. Изискват се взаимни отстъпки, когато се договаря правителство“, каза Борисов в кулоарите на парламента.

„Благодаря на колегите от ПП-ДБ, които също запазват мълчание. Мисля, че така е редно. Ще се коментира, когато има споразумение или когато е ясно, че такова не може да бъде постигнато“, каза още лидерът на ГЕРБ.

„Последната дума ще е на Габриел. Все пак тя ще работи с тези хора. Убеден съм, че не бива да обръщаме държавата с краката нагоре““, коментира Борисов, който все пак изрази оптимизъм за разбирателство с ПП-ДБ.

Габриел след консултацията при Радев: Имаме нужда от още малко време за преговорите

„Най-сетне днес в Министерски съвет влиза точка за вълнени ръкавици с пет пръста за Украйна. И вече за лятото, когато в Украйна ще е по-хладно, министър Тагарев ще изпрати до август ръкавиците. Защото БТР-ите и всичко останало, си е още в София“, посочи Борисов в парламента.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img