- Реклама -

- Реклама -

12.8 C
София
събота, 2 декември 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Бойко Борисов заяви категорична подкрепа за кабинета

„В никакъв случай не мога да кажа, че трябва да бъдем спокойни. Трябва да имаме изключителна бдителност. Трябва да бъдем още по-внимателни в изказа, действията и категорични срещу тези, които всяват терор“. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, предаде БГНЕС.

„Конфликтът е от няколко дни, вярвам в службите, в Гранична полиция, дано големите играчи в световната политика намерят доброта заради всички хора по света“, каза още Борисов.

На въпрос дали ще бъде подкрепен кабинета „Денков“ Борисов заяви категорична подкрепа за него. „Ще подкрепим кабинета особено в условията на тази международна обстановка. Представете си служебен кабинет в условията на местни избори, да подготвяме и национални. Вотът на недоверие от страна на опозицията е предизборен“, смята Борисов.

На въпрос какви са спешните мерки, които трябва да предприеме България, за да се справи с напрегнатата международна ситуация първо в Украйна, след това в Нагорни Карабах, сега и в Израел, Борисов подчерта, че вече има американски самолетоносачи в Израел.

„Хубаво е, че поставихте въпроса за Нагорни Карабах, защото и там нещата станаха толкова набързо, толкова силово, но виждате, че сега понеже в Израел е съвсем друго, самолетоносачи са вече там, разгръщат се, така че за съжаление Украйна ще мине назад. Целият фокус ще бъде върху Израел, Палестина, Арабския свят и другите ключови играчи – Русия, Китай.“

Според Борисов след три години хаос служебно правителство и еднолично управление има дефицит в отбраната. „Когато се говори за обновяване на българската армия, това се дължи на нас. Не помня някой друг да е давал средства“, каза лидерът на ГЕРБ.

 

- Реклама -

Последни новини

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -