32.8 C
София
четвъртък, 20 юни 2024 г.

Бойко Борисов: Гласувах да се спре този кеш


Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов гласува с хартиени бюлетини за националните и европейските избори. С хартиени бюлетини гласуваха още лидерът на ДПС Делян Пеевски, почетният председател на Движението Ахмед Доган и лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Аз очаквах да ме питате за какво гласувах, вие пак ме занимавате с промяната. Гласувах контрабандата да спре да се вихри. От сутринта слушах само заклинания. Нека се съсредоточим върху Европейските избори, коментира Борисов.

„Гласувах да не ви взимат по едно левче от всеки литър на бензин, да не плащате 30% на посредници. Гласувах да се спре този кеш в последните 4 години и да продължим обещанията си. Това очакват хората от нас. И разбира се, нещо стабилно, за да може България да се върне там, където ѝ мястото“, посочи още лидерът на ГЕРБ.

„Днес е много важно българите гласуват от всички партии, за да има, ако се прави нещо, да има легитимност. Не виждам как ще се състави правителство. Математика в случая няма“, изтъкна още лидерът на ГЕРБ.

Борисов също така коментира идеята за експертно и програмно правителство, но каза, че трябва да се изчакат резултатите.

След снимките на президента Радев, Борисов заяви: „Вчера страшно се забавлявах, защото нали всички сме плувци, каратисти. Много се смях с този гларус позьор”.

Няма да правим правителство само с ДПС, отсече Борисов. И обвърза „Възраждане”, ПП-ДБ и БСП. Формулата е кешовите потоци: ПП-ДП, „Възраждане” и БСП. ПП-ДБ може само с „Възраждане“ и БСП. „Възраждане“ пък не искат с никого – т.е математика няма, каза Борисов. Накрая съобщи голяма новина за Мария Габриел.

Мария Габриел няма да взима папката с мандата, каза лидерът на ГЕРБ. И допълни: „Може аз да я взема“.

След като Асен Василев каза, че вървят към Корнелия Нинова, това чухме, негови глас. А те не отрекоха, че такива кешови потоци са се формирали.

След като видяхме пудели, пък било и кралски с такива пачки. Браво на американските експерти, че им обраха парите. Такъв слаб пиар, нямаше ли кой да им каже от близките хора. Затова е много важно днес българите да гласуват, от всички партии. За да има легитимност. От заклинанията от сутринта аз не виждам как ще се състави правителство. Ние не можем с ДПС. „Възраждане“ казват или сме ние, или никой“, каза още Борисов.

„И аз мечтая за България, в които няма кешови потоци. Добре, глобете ме. Цяла кампания ми използвах името“, каза Борисов, отговаряйки на упрек, че споменава всичките политически партии в деня на изборите.

„Първо, съгласен съм с Христо Иванов, че резултатите от изборите имат значение. Нека да изчакаме. Моля главните ви редактори да не ви пращат по централите. Докато не излязат крайните резултати от ЦИК, ГЕРБ няма да дава изявление.

Нека да не ви мъчат по кьошетата. Мария Габриел няма да взима папката с мандата. Може и аз да я взема. Изборите не са свършили, резултатите ги няма. Откъде на къде говорите така. Ако социолозите лъжат. Ами ако откраднат изборите с ролките. Ако фалшифицират изборите, както каза Ваня Григорова“, каза още лидерът на ГЕРБ.

„Представяш ли си ГЕРБ да дадем да напечата бюлетините на Рангел на жена му? Вие от Дневник какво ще напишете „Страшно готино прави ГЕРБ“. Нека ме глобят, но те не се спряха да говорят от сутринта. Така, че да ни глобят всичките. Призовавам всички да излязат и да гласуват. Резултатите имат значение. Дори и за европейските избори. Дай боже силна избирателна активност. Има вариант за мощна коалиция между ПП-ДБ, Ваня Григорова и БСП“, призова Борисов.

 

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини