20.8 C
София
събота, 13 април 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

Болница „Лозенец“ организира безплатни прегледи за рак на дебелото черво

По случай Международния месец за превенция на рака на дебелото черво болница „Лозенец“ организира седмица за безплатна профилактика на колоректалния карцином, която ще се проведе от 25.03. до 28.03. от 09.00 ч. до 16.00 ч. в сградата на болница „Лозенец, ул. „Козяк“, № 1.

Висококвалифицирани гастроентеролози от Центъра за превенция и лечение на рака на дебелото черво и Клиниката по хирургия ще консултират пациенти с диагностициран колоректален карцином, с фамилна обремененост, както и всички желаещи да проведат скрининг за ранно установяване на заболявания на дебелото черво. Заявките за медицинските прегледи ще се осъществяват чрез контактната форма, както и на тел. 02 96 07 682. По време на консултацията е желателно пациентите да представят медицинска документация.

Кампанията ще завърши на 29.03.24 г. (петък) с Клинични дни на тема „Новости в диагностиката и лечението на колоректалния карцином“, съвместна инициатива с Българското дружество по колопроктология. Симпозиумът се организира с цел повишаване на квалификацията на практикуващите лекари от всички специалности, имащи досег с колоректалния карцином. Форумът ще бъде изключително полезен за специализантите и студентите. В научното събитие ще вземат участие доказани специалисти Центъра за превенция и лечение на рака на дебелото черво, от Клиниката по хирургия, Отделението по образна диагностика и психолози от Центъра за психологична помощ, които ще изнесат презентации, посветени на различни теми. Поканени са и гост-лектори от Клиниката по медицинска онкология на УМБАЛ „Св. Иван Рилски“.

Специален гост на събитието ще бъде известният хирург д-р Ставрос Антониу (Stavros A. Antoniou, Papageorgion General Hospital, Aristotle University of Thesaloniki), член на Научния комитет на Европейското дружество по ендоскопска хирургия.

Последни новини

- Реклама -