28.8 C
София
събота, 13 юли 2024 г.
Категории:

Болница „Лозенец“ отново организира Дни на отворените врати в Клиниката по кардиология

Болница „Лозенец“ обявява безплатни кардиологични прегледи – инициатива, която се превръща в традиция за лечебното заведение.

Поради големия интерес от страна на пациентите на болницата след проведените Дни на отворените врати в Клиника по кардиология на МБАЛ „Лозенец“ ЕАД на 15 и 16 юни, лечебното заведение реши да продължи своята инициатива за безплатни профилактични кардиологични прегледи. Кампанията ще се провежда всеки месец през целия летен сезон.

Именно в началото на горещия сезон се засилват симптомите основно на хората с ритъмно-проводни нарушения. При силно потене се губят ценни електролити, които влияят на възникването и провеждането на електрическите импулси.

На второ място, с чести стенокардни пристъпи през летния сезон, са пациентите с исхемична болест на сърцето.

Болните с артериална хипертония също се повлияват от летния сезон. Въпреки общия спад на стойностите на кръвното, нерядко се отчитат големи колебания, дори хипертонични кризи. Това се определя както от високите температури, така и от загубата на течности.

С цел превенция и профилактика на тези заболявания, на 5 и 6 юли от 10:00 до 16:00 часа в МБАЛ „Лозенец“ ЕАД екипът на Клиника по кардиология ще предостави на всички осигурени и неосигурени граждани безплатни профилактични прегледи, които включват извършване на електрокардиограма и ехокардиография при медицински показания.

Прегледите ще се извършват на етаж 2 в диагностично-консултативния блок на лечебното заведение от висококвалифицираните специалисти на болницата.

Инициатива за профилактични кардиологични прегледи на гражданите ще продължи и през месеците август и септември в лечебното заведение.

Записването на часове ще се осъществява на тел: 02/96 07 682.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини