33.8 C
София
събота, 13 юли 2024 г.
Категории:

Болница „Лозенец“ се включва в месеца на личната здравна грижа с безплатни прегледи

От 24 юни до 24 юли се отбелязва Месецът на личната здравна грижа – инициатива на Световната здравна организация, която има за цел да мотивира хората да обръщат по-голямо внимание на здравословното си състояние и превенцията.

Болница „Лозенец“ също се включва в световната инициатива, като организира ежемесечно безплатни кардиологични прегледи. Дни на отворените врати в лечебното заведение ще се проведат на 5 и 6 юли от 10:00 до 16:00 часа. Екипът на Клиниката по кардиология ще предостави на всички осигурени и неосигурени граждани безплатни профилактични прегледи, които включват извършване на електрокардиограма и ехокардиография при медицински показания. Прегледите ще се извършват на етаж 2 в диагностично-консултативния блок на лечебното заведение от висококвалифицираните специалисти на болницата. Записването на часове ще се осъществява на тел: 02/96 07 682.

Инициатива за безплатни профилактични кардиологични прегледи на гражданите ще продължи и през месеците август и септември в лечебното заведение. Екипът на болницата изцяло подкрепя кампанията на СЗО за личната здравна грижа. Основната цел на инициативата е да напомни на хората по света, че всички ние имаме важна роля за поддържането на добро здравословно състояние. Личната грижа към здравето ни се изразява в редовни профилактнични прегледи, провеждане на рутинни изследвания, консултации със специалисти при някакви съмнения или поява на определена симптоматика.

Личната грижа за здравето ни има изражение и в ежедневието на всеки човек, напомнят от болница „Лозенец“. Редовна физическа активност, проследяване на кръвното налягане, здравословен хранителен режим, отказване от вредни навици като алкохол и тютюнопушене, ограничаване на стреса, напрежението и претоварването и воденето на безопасен полов живот са лесни, но важни стъпки, с които можем да се предпазим от редица здравословни проблеми.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини