16.1 C
София
сряда, 28 февруари 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

Болница „Лозенец“: Твърденията, че доц. Хазърбасанов ще бъде отстранен от длъжност, са несъстоятелни

Във връзка с проявения медиен интерес към отвореното писмо от медицински служители в Клиниката по кардиология към болница „Лозенец“, както и публични изяви на доц. д-р Хазърбасанов, заявяваме следното:

През последните три години положихме много усилия да възвърнем доверието на пациентите. Изградихме екип от много и уважавани специалисти и държим на добрата комуникация и колегиалност. Успяхме да привлечем редица млади лекари, в чието бъдеще вярваме.

Твърденията, че доц. Хазърбасанов ще бъде отстранен от длъжност, са несъстоятелни. Обвързването на подобна теза с отдавна подаден сигнал, е необосновано.

Към настоящия момент доц. д-р Добри Хазърбасанов е началник на Отделението по кардиология.

Клиниката по кардиология е изключително натоварено звено, с непрекъснат 24-часов режим на дейност. Именно това налага и непрекъснато и коректно ръководене на този важен сектор в тази отговорна към пациентите дейност.

Във връзка с отпуск по болест на доц. д-р Хазърбасанов, с цел осигуряване на нормалното функциониране на структурата, тя ще бъде ръководена по заместване от временно изпълняващ длъжността – проф. д-р Николай Димитров.

Още през октомври 2023 г. в лечебното заведение бе извършена проверка от НЗОК. Проверяващите извършиха пълен одит на медицинската документация. Свързаха се с всеки един от пациентите, лекувани по съответната клинична пътека. Не са налице отклонения и нарушения в медицинската дейност. Действително е констатиран пропуск – изцяло бюрократичен –  налице е непълно отразяване на данни не при лечението, а при изписване на пациентите. /при дехоспитализация./.

Към този момент актът на НЗОК не е влязъл в сила. Положената медицинска помощ е навременна, качествена и достатъчна и именно затова актът на НЗОК подлежи на съдебен контрол.

В случай на нарушения, подаването на сигнал не е укоримо поведение, напротив, поощряваме спазването на действащите закони и морални норми.

На 29.01.2024 г. лечебното заведение и всички лежащи пациенти бяхме изправени пред прецедент – 11 медицински служители от Клиниката по кардиология не се явиха на работа.

Въпреки форсмажорната ситуация, в името на пациентите и тяхното здраве, ръководството създаде всички условия клиниката да функционира правилно и пациентите да получават навременна и качествена  медицинска грижа

Изразяваме своето съжаление пред всички колеги и цялата българска общественост за поредните неистини, с които се опитват да опетнят доброто име и авторитета на болницата.

Изказваме благодарност на целия медицинския персонал, който и в момента се грижи всеотдайно за пациентите в лечебното заведение.

Ценим Вашия труд и Ви благодарим!

Последни новини

- Реклама -