23.8 C
София
четвъртък, 25 юли 2024 г.

Борислав Гуцанов: В БСП преврат няма


Борислав Гуцанов, председател на парламентарната група на „БСП за България“ отрече да е имало преврат в БСП. „Ако има преврат, както се твърди, излиза, че оставката на Корнелия Нинова е била проформа. Какъв преврат може да има, когато тя сама си е подала оставката?“.

Той потвърди позицията на партията по отношение подкрепа на ГЕРБ или ДПС за съставяне на правителство. „Няма начин да подкрепим и първия, и втория мандат, това е пределно ясно, това е решение на Националния съвет. По работата на Народното събрание трябва да има диалог между политическите партии“, заяви Борислав Гуцанов, председател на парламентарната група на „БСП за България“ пред БНТ .

По думите му БСП продължава да бъде фактор в политиката.

„Има такъв народ са на една от крачка от добрите отношения, от партньорски, коалиционни отношения. Не изключвам възможността ИТН да подходят по друг път в тези двата мандата“, допълни Борислав Гуцанов.

Борислав Гуцанов поясни, че е необходимо обединение в партията, но и извън нея с други леви формации.

„Студената война между БСП и президентската институция не донесе позитиви, тя трябва да бъде размразена. Политиката на замразяване на отношенията с Радев беше една от най-грубите грешки на БСП. Имаше действия от определени социалисти, които не бяха правилни“, каза още Гуцанов.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини