31 C
София
неделя, 21 юли 2024 г.

Борисов: Ако правителството мине с някой трик, то ще има кратък живот

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира предложеният от партията проектокабинет:

„Ако правителството мине с някой трик – дали някои не дойдат, дали някои ни подкрепят, не като партии, не като мнозинство, което да изпълнява нашата програма, ясно заявено мнозинство, то тогава правителството ще има много кратък живот, не че някой ще го събори, просто ние ще излезем от него“, заяви Борисов.

Радев връчи първия мандат: ГЕРБ-СДС предлагат Росен Желязков за премиер

„Съобразили сме се с това какво искат българските граждани. Всички говорят, че е лошо да се отива на избори. Затова давам сценарий занапред. Това е правителство на ГЕРБ с няколко министри, които при служебното правителство се справят добре. Това е правителство, което може да сподели отговорност и това е изцяло правителство, в което ГЕРБ-СДС носи отговорност. Ако правителството мине с някой трик – дали някои не дойдат, дали някои ни подкрепят, не като партии, не като мнозинство, което да изпълнява нашата програма, ясно заявено мнозинство, то тогава правителството ще има много кратък живот, не че някой ще го събори, просто ние ще излезем от него“, заяви Борисов пред журналисти след връчването на първия проучвателен мандат.

ПП-ДБ няма да подкрепят „правителството, за което мечтае Пеевски“

„В този кратък живот единствената първа и най-важна цел е да приемем бюджета, трябва да се актуализира и трябва да се приеме. Другото е плана за възстановяване, еврофондовете. Вие знаете, че като се махнат преките плащания, ние ставаме държава донор на ЕС, вследствие на последните 2-3 години управление. Еврозоната е политически въпрос и ако има правителство, мисля, че може да го придвижиме, така както ви вкарахме в Европейския банков съюз,както ви вкарахме в чакалнята на еврозоната, след това спокойно може да отидеме на избори“, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Обръщам се към колегите от ПП-ДБ, както и към всички останали, които казват, че трябва да си пазят избирателите. Нека да помислят дали по тези няколко точки, ако искат да говорят и за програма – насреща сме. Министри се сменят лесно, когато имаш мнозинство в парламента. Ние днес постъпваме отговорно и сме отворени за диалог“, подчерта Борисов.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини