- Реклама -

- Реклама -

17.8 C
София
понеделник, 2 октомври 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Бойко Борисов призна: Алексей Петров участваше в преговорите за правителство

Бойко Борисов потвърди, че е участвал в срещи между представители на ГЕРБ, „Продължаваме промяната“ и Алексей Петров преди съставянето на редовното правителство.

„Алексей Петров беше близък с бащата на Кирил Петков и тях и като всички нас търсеше варианти да се направи нещо стабилно след пет поредни избора. Срещи сме провеждали с него, той с тях, за да може да има дори някакво крехко доверие“.

Според информатори на „Филтър“ срещите са били организирани именно от Алексей Петров и са се провеждали в Самоковския девически метох. Междувременно Борисов заяви, че не е обещавал ръководния пост в ДАНС на Петров, не знае дали някой друг го е правил. Повечето наблюдатели на политическите процеси са на мнение, че именно бащата на Кирил Петков, по-известен като татко Петко, е обещавал постове на бившата барета.

Преди „Промяната“ да дойде на власт, Алексей Петров се предлагаше за шеф на ДАНС на дясната ръка на президента Николай Копринков, с когото бяха в близки отношения. За обвиняем номер едно по делото „Октопод“ най-важното беше да си изпере имиджа през високи властови постове, но това не му се случи приживе.

Освен темата за Алексей Петров Бойко Борисов коментира накратко и началото на новия парламентарен сезон, както и хоризонта на сегашния кабинет. „Правителството се е събрало да свърши 5-6 неща, които ще го държат заедно, докато вървят. Трябва да променяме конституцията, трябва да променяме КПКОНПИ, трябва да пуснем Плана за възстановяване, трябва да напреднем достатъчно по Шенген и еврозоната и да приключим тези теми. Смисълът да направим правителство беше само този“.

- Реклама -

Последни новини