- Реклама -

- Реклама -

3.6 C
София
вторник, 5 декември 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Борисов: Беше ни приятно да побеждаваме с машини, но ЦИК постъпи правилно

„Решението на ЦИК беше правилно. Виждате колко бързо става гласуването. В рамките на една минута гласувах и с трите бюлетини”, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. „Гласувах да продължи София да се управлява добре, да правим детски градини, училища, метро, паркове, фонтани, алеи”, добави той.

„Това, което стана в последните дни, не е добре. Беше ни най-приятно да побеждаваме с машини, но се получиха укорими неща. Как бихте се почувствали, ако някой ви копира паролата за телефона? А ако това е вашият противник в службата, който иска да ви седне на мястото? Това направиха. Без да има право, след като е издал заповед, че в тази стая не може да се влиза, отива и с личния си телефон снима паролите”, коментира Борисов.

По отношение дали машините са само принтери, Борисов ги определи като глупости. „В нашата централа има принтери, исках да видя имат ли кодове. Оказа се, че нямат. Щом са само принтери, защо са им кодове, защо ги снимат? Много са им леки тезите. Съжалявам, че не можаха да се справят с изборите, така както законът казва”, каза Борисов. Той не е чел доклада на ДАНС.

„Действащ министър казва как го заплашват да даде 1,2 млрд. за поръчки. Има един запис, в който точно за тези машини се говори, че са „ала – бала”, че проектът на Слави е провален. Нека да сме обективни“, каза още Бойко Борисов.

Той коментира и „сглобката”. „България е на първо място в Европа по съдебни реформи. Ние сме направили с тях много добри неща. Трябва да си преглътнем егото с тези избори, имаме да свършим конституционна реформа, да свършим съдебната реформа, да направим изборите за ВСС”, каза Борисов.

- Реклама -

Последни новини

- Реклама -