20.8 C
София
петък, 14 юни 2024 г.

Борисов допусна възможността отново да е премиер. Какво е условието?


Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов допусна възможността да оглави следващото редовно правителство. Условието, при което би станал премиер, е партията му да стане първа политическа сила на предстоящите избори на 9 юни, при това със значителна преднина пред втория – над 10 процента.

Пред актива на партията в Ловеч Борисов заяви, че ако ГЕРБ постигне значителна преднина, тогава ще обсъдят въпроса за неговата кандидатура за премиер на национален партиен форум. „Бях мъж на годината, жена на годината, политик на годината, премиер – по три пъти всичко съм бил! Сиреч, ако не дойде някой насила от Банкя да ме извлече, да ме закара там … Отсега ви казвам – има ли над 10 процента разлика, тогава ще го мислим заедно. Ще свикаме един конгрес, ще преценяваме“, обясни Борисов.

С викове „Победа“ и бурни аплодисменти бе посрещнат на трибуната в Ловеч лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Имаме ли 10% разлика – тогава ще решаваме. Ще свикаме конгрес, каза пред съпартийците си Бойко Борисов, говорейки за изборните резултати и вероятността за съставяне на правителство. Като се захвана, нямам неизпълнено обещание, заяви в словото си Бойко Борисов. „Ние ще победим, въпросът е какво ще правим след това. Трябва ни отчетлива разлика – сила!“, изтъкна той.

Парите ги няма, парите заминаха! Българите ще си понесем всичко, което сме сътворили, посочи той.

Кирил Петков си призна пред мен, че арестът ми е незаконен, каза още лидерът на ГЕРБ.

Всичко дискредитираха, да те е срам да кажеш, че си бил премиер! Срам ме е да кажа, че съм бил и главен секретар на МВР. Сега – и, че съм бил кмет на София, обобщи по адрес на „Промяната“ и нейните кадри във властта Борисов.

В словото си пред симпатизантите Бойко Борисов не скри, че „за всички важни решения, за всички евроатлантически решения“, ГЕРБ ще продължава да действа заедно с ПП-ДБ. Но бе откровен и за критиките, които понася от своите заради това: „В моите страници (във Фейсбук – б.р.), ГЕРБ ме подхващат… Леле, какво ме правят! Ако и тоя път, ако това, никога повече за ГЕРБ..!“

Разказа и какво му се случило на идване. „На Микре спряхме за заредим, един тича през платното – щяха да го сгазят колите, вика ми: “Гласувам за тебе, ама, ако още един път ги вкараш тези наркомани, повече няма да гласувам!“. Един километър го чувах още, така им беше набрал.“

И продължи:

„Машините са си в техните ръце, в техни фирми и алабалата… Те се бяха подготвили, че не сме за машини и да вдигнат една вълна срещу нас. В момента вълната е толкова силна, че предполагам, че ще победим. Въпросът е какво правим после? Първо ни трябва отчетлива разлика. Второ – всичко, което е могло да бъда за личната ми кариера, съм бил. Разбирам, че това е истината. Пленкович, Орбан, Мицотакис са премиери три-четири пъти. Всичко се случваше в София. България беше в подем. Макрон вика, че помни от всичко Варна. Ама дойдоха с Бриджитката, видяха и Балчик, видяха…“

След това се сети за изказване на депутатка от „Промяната“, която казала, че за десет месеца в управлението са направили повече, отколкото ГЕРБ за 12 години. „Никаква срама няма тази мома! Как го свършихте с 30 депутата за 10 месеца, а аз с 69 не успях? Кой го свърши, бе? Ники? Или Гвоздейков, Цеков, Богданов? Кое свършиха? Земеделие, строителство?Парите за „Хемус“ ги няма, заминаха. И българите трябва да си понесем всичко, което сме си сътворили. Ние сме били с 34% (на изборите – б.р.), когато казахме, че ще направим еди-какво си. С 24-25% можем да кажем ще се опитаме. На 9 юни няма ли отчетлива разлика… знам, че съм по-добър от тях, аз съм ги изучил, но дали това ще е добре за държавата? Какви компромиси направихме, какви премиери имаше?“, каза още Бойко Борисов.

„Дошъл съм да ви кажа – не ангажирате ли хората, които не са гласували, разочаровани, крив им светът, тези хора са им важни… Само чевермета се въртят, телевизиите дават само това, другите са ни важни. И повече колегите от ПП-ДБ да забравят, че съм мислил за тях държавнически. Дадоха ми да разбера, че ако Ники трябва да пътува, трябва да е през ГЕРБ. Те се готвят да бъдат опозиция. Те с тея разкази, убиха ДПС. ГЕРБ има много хора, много добри, за всичко стават, бях мъж на годината, жена на годината, политик, по три пъти съм бил… Ако някой не дойде насила да ме извлече от Банкя, отсега ви казвам, трябва ни енергията. Има ли над 10% разлика, тогава ще го мислим заедно. Ще преценяваме, ще свикаме един конгрес. При мен всички ласкателства толкова отдавна съм претръпнал… Смеем се сутрин със Севда кой е отпред (пред кабинета му). Те са десетки, всеки ден, какво плямпах, какво сега трябва да излижа. И колкото повече не го питам, той се напряга. Аз нарочно не питам, тръгва, ще излиза, аз нарочно не питам, гледам, че го мъчи отвътре. Мене ми стига, че докато се е бръснал или гримирал пред огледалото, си е мислил какво ще предстои“, каза Бойко Борисов.

„Вярно е, че залите ни зареждат, чувстваме се силни са тази армия“, обърна се към множеството Бойко Борисов.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини